Nieuws

Creatieve makers gezocht voor panelgesprek over ruimte

Creatieve makers gezocht voor panelgesprek over zoektocht naar ruimte

Ben jij een creatieve maker in de provincie Utrecht? En heb je iets te vertellen over de zoektocht naar ruimte? Dan gaan wij graag met je in gesprek!

Hoe moeilijk of makkelijk is het vinden van geschikte ruimte om te maken of te presenteren? Welke specifieke wensen zijn belangrijk voor creatieve makers? Wat is jouw definitie van betaalbare ruimte? En ben je bereid om buiten de grenzen van jouw stad of gemeente te kijken?

Ruimtevraag en kansrijk vastgoed in beeld

Door onder andere de grote druk op de woningmarkt zien we dat creatieve makers steeds vaker moeite hebben met het vinden van een ruimte voor hun activiteiten. Tegelijkertijd hebben we op bepaalde plekken te maken leegstaand of vrijkomend erfgoed en andere beeldbepalende gebouwen.

In opdracht van de provincie Utrecht, de gemeente Utrecht en gemeente Amersfoort brengt Bureau BUITEN  daarom de ruimtevraag van creatieve makers in beeld. Vervolgens kijken we of  leegstaand / vrijkomend  erfgoed in de provincie Utrecht deze ruimtevraag kan beantwoorden. We gaan daarbij op zoek naar een aantal kansrijke pilots: gebouwen die de komende jaren kunnen worden herontwikkeld tot creatieve broedplaats.

Aanmelden panelgesprek

Graag gaan we in gesprek met de creatieve makers zelf om jullie wensen, bezwaren en mogelijkheden scherp te krijgen. We organiseren drie panelgesprekken, die allen plaatsvinden in de stad Utrecht. De exacte locatie krijg u ruim van te voren te horen.

  • Gesprek over ruimte voor makers theater & dans: donderdag 11 juli 16:00 – 18:00
  • Gesprek over ruimte voor makers muziek: dinsdag 16 juli 16:00 – 18:00
  • Gesprek over ruimte voor makers beeldende kunst & ontwerp: maandag 15 juli, 16:00 – 18:00

Om een goed gesprek te kunnen voeren zoeken we per gesprek een gemixt gezelschap van 8 tot 10 deelnemers. Mochten er meer aanmeldingen zijn, dan maken we een selectie.

Meer informatie

Voor meer informatie neem contact op met Jaap Meijs van Bureau BUITEN, e-mail jaap.meijs@bureaubuiten.nl of 06-38727684.

Aanmelden

Aanmeldingsformulier panelgesprek

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.