Nieuws

Cursusdag toerisme en recreatie in ruimtelijk-economisch perspectief

Cursusdag toerisme en recreatie in ruimtelijk-economisch perspectief

Op dinsdag 20 februari verzorgden Anneke van Mispelaar en Daniek Nijland namens Berghauser Pont Academy een cursusdag over recreatie en toerisme in relatie tot ruimtelijke en economische ontwikkeling. Zo’n 16 beleidsmedewerkers recreatie & toerisme van gemeenten in Zuidoost-Brabant kregen hierover praktische tips & tricks.

Tijdens de cursusdag namen Anneke en Daniek hen mee in de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van de vrijetijdseconomie en ruimtelijke ontwikkeling. Aan de hand van praktijkcases die door de deelnemers werden aangedragen, is ingegaan op de rol die de gemeente kan spelen en welke tools en instrumenten zij daarvoor kan inzetten. Vragen die aan bod kwamen waren onder andere:

  • Kunnen we als gemeente ondernemers stimuleren, in plaats van enkel kaders te stellen?
  • Hoe kunnen we ondernemers en andere aanbieders in de vrijetijdseconomie stimuleren samen te werken?
  • Hoe kan ik vanuit EZ / toerisme & recreatie kansen pakken die de ontwikkeling van de omgevingsvisie met zich meebrengt?

Interesse?
Bent u ook geïnteresseerd om meer te weten te komen over toeristisch-recreatieve ontwikkelingen in ruimtelijk en economisch perspectief? Goed nieuws! Op 17 mei 2018 verzorgt Anneke deze cursus in Utrecht. Klik hier voor meer informatie.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Achter Sint Pieter 160
3512 HT, Utrecht