Nieuws

EU programma UIA: Laatste kans voor stedelijke innovatieprojecten

EU programma UIA: Laatste kans voor stedelijke innovatieprojecten

De vijfde en laatste projectoproep van het EU programma Urban Innovative Actions biedt kansen voor projecten over erfgoed, luchtkwaliteit, circulariteit en demografie. Als uw stad een innovatief project heeft over één van deze thema’s is er geen tijd te verliezen voor het ontwikkelen van de projectaanvraag!

Voor deze laatste call vraagt UIA innovatieve projecten over:

 • Cultuur en cultureel erfgoed
  Binnen dit onderwerp vraagt UIA projecten die innovatieve oplossingen bieden voor de toegankelijkheid van cultuur en cultureel erfgoed, en tegelijk een positieve impact hebben op economische groei, sociale cohesie en inclusiviteit. Denk aan een betere toegang tot culturele diensten, burgerparticipatie in relatie tot cultureel erfgoed, het verbeteren van natuurlijk erfgoed, stimuleren van groei door publiek-private samenwerking en strategieën voor duurzaam toerisme.
 • Luchtkwaliteit
  Projecten over alle aspecten van luchtkwaliteit kunnen worden ingediend, zoals mobiliteit, klimaat, specifieke groepen inwoners, monitoring, communicatie en beleid.
 • Circulaire economie
  Binnen dit topic worden projecten gevraagd over vermindering van plastic afval en medicijnresten in het gemeentelijk afval en afvalwater en over circulair stedelijk waterbeheer.
 • Demografische verandering
  Er worden innovatieve oplossingen gevraagd om de effecten van demografische krimp tegen te gaan en de trend om te draaien. Denk aan toegankelijkheid van publieke diensten, het stimuleren van lokale ondernemingen, reorganisatie van landgebruik en life-long learning, maar er zijn meer typen projecten mogelijk.

Stedelijke innovatie

Het UIA programma legt de focus op stedelijke innovatie. Het UIA programma is gericht op steden vanaf 50.000 inwoners. Elke stad mag slechts één aanvraag indienen. Europese samenwerking wordt niet gevraagd, wel een sterk partnerschap binnen de indienende stad. UIA draagt tot 80% van de projectkosten bij.

Er is dit keer maar beperkt tijd om een aanvraag uit te werken. De deadline voor deze call ligt op 12 december 2019. Voor die tijd zijn er verschillende online en offline sessies van UIA waar het secretariaat tips geeft en vragen beantwoordt.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over het UIA programma of heeft u een projectidee dat u wilt toetsen? Neem dan contact op met Emma Klever, e-mail emma.klever@bureaubuiten.nl.

Neem contact op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Achter Sint Pieter 160
3512 HT, Utrecht