Nieuws

Laatste projectoproepen Europese subsidieprogramma’s

Laatste projectoproepen Europese subsidieprogramma’s

Hoe dichter we bij het einde van de Europese budgetcyclus komen, hoe meer subsidieprogramma’s hun laatste oproepen doen. Verschillende programma’s zijn al uitgeput, maar er zijn dit najaar en in het voorjaar van 2020 nog enkele oproepen waar u een projectidee voor kunt indienen! Daarna wordt het wachten op de nieuwe subsidieprogramma’s, die vanaf 2021 van start gaan.

Urban Innovative Actions: stedelijke innovatie

De vijfde én laatste call van Urban Innovative Actions is nu open voor projecten over luchtkwaliteit, circulaire economie, demografische transitie én cultureel erfgoed. Het UIA programma legt de focus op stedelijke innovatie. Het UIA programma is gericht op steden vanaf 50.000 inwoners. Elke stad mag slechts één aanvraag indienen. Europese samenwerking wordt niet gevraagd, wel een sterk partnerschap binnen de indienende stad. UIA draagt tot 80% van de projectkosten bij. De deadline voor deze call is op 12 december 2019.

Creative Europe: Europese culturele samenwerkingsprojecten

Er is een nieuwe oproep van het programma Creative Europe voor Europese culturele samenwerkingsprojecten geopend. Voor deze laatste call zijn er twee nieuwe prioriteiten toegevoegd, namelijk interculturele dialoog en gemeenschappelijke geschiedenis, naast de bestaande prioriteiten mobiliteit, capaciteitsopbouw en publieksontwikkeling. De deadline is op 27 november 2019.

Interreg North Sea Region

In het najaar besluit Interreg North Sea Region voor welk type projecten ze hun laatste subsidiegelden zullen openstellen. Daarna volgt meer informatie over de inhoud en deadlines van call 12, de laatste call voor projectideeën.

Europe for Citizens: Europees herdenken

Voor 1 februari 2020 kunnen er nog projectaanvragen worden ingediend voor het Europees Herdenken. De thematische focus voor 2020 ligt op de Robert Schuman Verklaring (1950), Duitse eenwording (1990) en het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie (2000). Daarnaast zijn er ook aanvragen voor town twinning mogelijk.

Horizon 2020: innovatie

Ook binnen Horizon 2020 zijn er nog verschillende projectoproepen die in 2020 sluiten. Heb je innovatief idee en wil je weten of dit binnen een Horizon 2020 oproep past? Neem dan contact met ons op!

LIFE: natuur, milieu en klimaat

LIFE opent in het voorjaar van 2020 de laatste call voor projecten rond natuur, milieu en klimaat. De verwachte deadline is half juni voor het sub-programma Natuur en Milieu en september voor het sub-programma Klimaat. De thematische focus blijft naar alle waarschijnlijkheid gelijk. Onder LIFE kunnen o.a. projecten rond efficiënt hulpbronnengebruik, luchtkwaliteit, instandhouding van biodiversiteit en aanpak van invasieve exoten worden ingediend.

CEF: infrastructuur              

De Connecting Europe Facility (CEF) heeft een nieuwe oproep die sluit op 26 februari 2020. Onder deze oproep kunnen projecten worden ingediend rond het oplossen van knelpunten op geselecteerde trajecten en knooppunten van het TEN-T netwerk.

Meer informatie?

Neem contact op met Emma Klever, e-mailadres emma.klever@bureaubuiten.nl.

Op de hoogte blijven van ons EU-nieuws? Meld u dan aan voor de EU-nieuwsbrief en klik op deze link:  https://bureaubuiten.nl/nieuwsbrief-eu/

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Achter Sint Pieter 160
3512 HT, Utrecht