Nieuws

Nationaal Monumentencongres: Erfgoed is van ons allemaal…toch?

Nationaal Monumentencongres: Erfgoed is van ons allemaal…toch?

Erfgoed verbindt, erfgoed is van ons allemaal. Dit zijn veelgehoorde kreten in de huidige, snel veranderende wereld, waar individualisering en demografische ontwikkelingen een grote rol spelen. De belangstelling voor en betrokkenheid bij erfgoed groeit. Wordt erfgoed daarmee eigendom van ons allemaal?

Tijdens het 7e Nationaal Monumentencongres, op donderdag 8 november 2018 in de Prodentfabriek in Amersfoort gaan wij graag het gesprek met u aan. Bureau BUITEN gaat in samenwerking met de provincie Utrecht en BOEi een deelsessie over ‘democratisering van monumentenzorg’ geven.

Democratisering van monumentenzorg

Burgers zijn steeds meer betrokken bij monumenten en die ‘democratisering van monumentenzorg’ brengt uitdagingen met zich mee. Nieuwe partijen met nieuwe rollen en een diversiteit aan belangen maken de herbestemming van erfgoed complexer.

Erfgoed heeft verschillende waarden en betekenissen, voor zowel individuen als voor groepen. Het ontwikkelproces is een zoektocht om die waarden en betekenissen een plek te geven. En dat in samenwerking met partijen die elkaar vaak voor het eerst ontmoeten.

Vanuit een ander perspectief

Tijdens de deelsessie gaan de deelnemers aan de hand van concrete casussen met elkaar in gesprek om inzicht te krijgen in elkaars belangen. Dit doen we in de vorm van een rollenspel. Tussen belang en belangstelling: bekijk erfgoed in ontwikkeling eens vanuit een ander perspectief!

Onze adviseur Karin Blokzijl zal deze sessie begeleiden in samenwerking met de provincie Utrecht en BOEi.

Meer informatie en aanmelden?

U kunt zich aanmelden via deze link https://www.monumentencongres.nl/registratie/

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Achter Sint Pieter 160
3512 HT, Utrecht