Nieuws

Nieuwe collega Ilse van der Werf: "Collegialiteit vind ik erg belangrijk."

Nieuwe collega Ilse van der Werf: "Collegialiteit vind ik erg belangrijk"

Onze nieuwe collega Ilse van der Werf is onlangs gestart bij Bureau BUITEN. Ze heeft de bachelor Sociale Geografie & Planologie en de master Economic Geography (Regional development & policy) op zak. Wij vroegen aan haar hoe het is om te starten bij een nieuwe werkgever in coronatijd en wat haar opvalt de eerste weken.

“Ik kende Bureau BUITEN al tijdens mijn studie, want ik werkte als student-assistent mee aan een project over toekomstbestendige bedrijventerreinen. Ik kwam er toen achter aan welke thema’s Bureau BUITEN werkt en die sluiten goed aan bij mijn brede interesses. Ik vind de link met regionale economie, Europese projecten en duurzaamheid en energie erg interessant. Het leuke van deze thema’s is dat ze stuk voor stuk maatschappelijk relevant en actueel zijn. Op dit moment werk ik vooral aan Europese projecten, maar ook bij de andere thema’s ben ik betrokken.”

Starten in coronatijd

“Ik ben erg blij dat ik ondanks de coronacrisis gestart ben bij Bureau BUITEN. Gelukkig was het mogelijk om coronaproof te beginnen op kantoor, wat het makkelijker maakt om even een praktische vraag te stellen of om direct hulp te vragen aan een collega. Ook proef je meteen de sfeer en leer je de collega’s kennen die er zijn. Met de andere collega’s plande ik online kennismakingsgesprekken.”

Goede sfeer

“Onderling heerst er een goede sfeer en iedereen is nu ook op afstand goed bereikbaar voor vragen. Er wordt gewerkt aan verschillende thema’s, waardoor er een verscheidenheid aan kennis is binnen het bureau, dus je kan veel van elkaar leren. Verder valt mij specifiek nu op dat het thuiswerken en de online meetings heel soepel verlopen.

Iedereen werkt hard en het is druk, maar er blijft wel ruimte voor wat ontspanning tussendoor. Of dat nu een gesprek is over wat je het weekend hebt gedaan of je kan een potje darten op de zolder. Ook lunchen we samen wat zorgt voor een ontspannen en gezellige onderbreking van je werk. Die collegialiteit onderling vind ik een belangrijk onderdeel van je werk en is hier zeker terug te vinden.”

Ambities

“Ik vind het leuk dat ik de mogelijkheid krijg om aan veel verschillende interessante en maatschappelijke thema’s te werken en opdrachten te doen door het hele land (en de Europese projecten zelfs internationaal). Dit samen met gezellige en geïnteresseerde collega’s.

Ik wil me in de toekomst verder inhoudelijk ontwikkelen door kennis op te doen over de verschillende thema’s en daarnaast wil ik mij persoonlijk verder ontwikkelen als adviseur. Bureau BUITEN biedt verschillende opleidingsmogelijkheden om hieraan te kunnen werken wat het werk uitdagend en leerzaam maakt.”

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht