Nieuws

Seminar toekomstbestendige bedrijventerreinen

Seminar toekomstbestendige bedrijventerreinen

Joost Hagens van Bureau BUITEN gaat op 13 december op het seminar toekomstbestendige bedrijventerreinen spreken over de toekomst van Gelderse bedrijventerreinen.

Het seminar wordt georganiseerd door de Provincie Gelderland, SKBN en BT en gaat over strategie, rollen en instrumentaria bij het toekomstbestendig maken van bedrijventerreinen. De provincie zal tijdens het seminar de eerste resultaten bekend maken van een nulmeting onder Gelderse bedrijventerreinen over toekomstbestendigheid.

Gelderse bedrijventerreinen: klaar voor de toekomst?

Bureau BUITEN ontwikkelt in opdracht van de provincie Gelderland een maatstaf voor de toekomstbestendigheid van bedrijventerreinen. We onderscheiden drie brede invalshoeken: economie, fysiek-ruimtelijke en duurzaam & gezond. Hoe beter een terrein het op die invalshoeken doet, hoe toekomstbestendiger het al is.

Nulmeting van bedrijventerreinen

Naast de ontwikkeling van de maatstaf in samenspraak met het veld en experts, wordt er ook een nulmeting uitgevoerd op (vrijwel) alle bedrijventerreinen in Gelderland. Het grootste deel van de nulmeting komt uit het combineren van diverse databestanden. Het tweede deel bestaat uit een fysieke schouw (bezoek) van de terreinen, waarvoor Bureau BUITEN een app heeft gebouwd, binnen een GIS-omgeving van Esri. De nulmeting geeft inzicht in de huidige situatie, maar richt zich ook op kansen voor versterking van bedrijventerreinen in Gelderland.

Programma en aanmelden

Het seminar toekomstbestendige bedrijventerreinen vindt plaats op donderdagmiddag 13 december op de Novio Tech Campus in Nijmegen en start om 13:00. Klik voor het programma en het aanmeldingsformulier op onderstaande button.

Wilt u meer weten over toekomstbestendigheid van bedrijventerreinen neem dan contact op met Joost Hagens, e-mail joost.hagens@bureaubuiten.nl.

Programma en aanmelden

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Achter Sint Pieter 160
3512 HT, Utrecht