Nieuws

Stage lopen bij Bureau BUITEN

Stage lopen bij Bureau BUITEN Daphne en Bianca vertellen

Als onderdeel van onze masterstudies lopen wij, Bianca van Baar en Daphne van der Veer, stage bij Bureau BUITEN in het centrum van Utrecht. Door de breedte van de werkvelden zijn er veel interessante projecten om aan te werken op het gebied van ruimtelijke economie, duurzaamheid & energie en vrijetijdseconomie & erfgoed. Ook wij houden ons bezig met zeer verschillende projecten, die goed aansluiten bij onze masterstudies.

Daphne van der Veer
Ik studeer Cultural Geography and Tourism aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en loop sinds februari stage bij Bureau BUITEN. Ik werk vijf dagen per week op kantoor, waarbij ik mijn afstudeeronderzoek combineer met het meewerken aan projecten. Dat zijn veelal projecten binnen het werkveld vrijetijdseconomie & erfgoed.

Van met je neus in de boeken nu naar de praktijk
Na jaren met mijn neus in de boeken te hebben gezeten, zie ik veel dingen uit mijn studie terug in de praktijk. Dit maakt de onderwerpen uit mijn studie een stuk concreter en nog leuker! Zo werk ik momenteel aan het opstellen van een uitvoeringsagenda Toerisme & Recreatie voor de gemeente Dronten. Ook help ik mee bij het voorbereiden van verschillende bijeenkomsten met recreatieve ondernemers die nodig zijn voor het opstellen van deze agenda. Voor mijn afstudeeronderzoek bekijk ik het toeristisch spreidingsbeleid van de Metropoolregio Amsterdam en onderzoek ik in hoeverre dit beleid invloed heeft op de reismotieven van internationale bezoekers.

Bianca van Baar
Ik studeer Economic Geography aan de Universiteit Utrecht en ben in maart begonnen met mijn stage. Ik werk vier dagen per week, waarbij ik twee dagen aan projecten van het bureau werk en twee dagen aan mijn afstudeeronderzoek.  Dit zorgt voor een leuke afwisseling. Ik werk vooral aan projecten die betrekking hebben op de ruimtelijke economie. Zo ben ik op het moment betrokken bij een project, waarbij Bureau BUITEN advies geeft aan de gemeente Meppel over de toekomst van bedrijventerreinen. Om tot dit advies te komen, gaan we op locatiebezoek en pluizen we het gebied helemaal uit. Hierdoor leer ik over de uitdagingen van mijn vakgebied in de praktijk én leer ik veel over verschillende plaatsen in Nederland. Naast de projecten werk ik aan mijn afstudeeronderzoek over functiemenging in transformatiegebieden. Hierbij onderzoek ik hoe gebieden kunnen worden getransformeerd naar een succesvol woon-werkgebied.

We komen op plaatsen waar we nog nooit zijn geweest
Wat wij beiden leuk vinden aan de stage is dat we echt onderdeel zijn van het team en bij veel inhoudelijke werkzaamheden betrokken worden. Zo mogen we als onderdeel van het projectteam gewoon mee naar externe afspraken en bijeenkomsten om mee te denken over allerlei onderwerpen. Hierdoor komen we soms op plaatsen in Nederland waar we nog nooit zijn geweest. Daarnaast is de diversiteit van de projecten een groot pluspunt: elk project is anders en dit zorgt voor een leuke afwisseling.

Kortom, we hebben het hier erg naar ons zin!

Interesse in een stageplaats?
In het najaar hebben wij weer plek beschikbaar.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Achter Sint Pieter 160
3512 HT, Utrecht