Nieuws

Stagiair Koen van Rossum: “Ik wil kennismaken met het adviesvak”

Stagiair Koen van Rossum: “Ik wil kennismaken met het adviesvak”

Per 1 februari is stagiair Koen van Rossum bij Bureau BUITEN gestart. Koen zit in de laatste fase van zijn master Global Business & Sustainability aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit. Hij gaat de komende vijf maanden aan de slag met zijn masterscriptie en ondersteunt de projectteams bij projecten op het gebied van ruimtelijke economie en duurzame omgeving. Wij stelden hem een aantal vragen.

Waar gaat je scriptie over?

De precieze invulling van mijn scriptie ga ik nog verder vormgeven met mijn stagebegeleider Jos van Heest, zodat deze relevant is voor vraagstukken van Bureau BUIITEN, maar zal in ieder geval gaan over aspecten van circulaire economie, duurzame bedrijventerreinen, industriële symbiose en publiek-private samenwerking.

Wat wil je gaan leren?

Bij Bureau Buiten wil ik kennismaken met het adviesvak en de manier waarop adviseurs in de praktijk werken. Ik wil inzicht krijgen in het hele proces van zowel opdrachten binnenhalen tot het uitvoeren en daarmee onderzoeken of ik ook een adviseur wil worden na mijn afstuderen in de zomer van 2021.

Wie is Koen van Rossum nog meer?

Ik bezoek graag grote sport- en muziekevenementen, reis naar avontuurlijke landen als Oekraïne, Moldavië en China en ik voetbal in het 13e team van VSC. Verder ben ik actief als Stadsambassadeur bij Thirthy030, een jonge denktank van de gemeente Utrecht, waarmee we met een groep twintigers meedenken over vraagstukken in de stad. Ook heb ik bij de Jonge Klimaatbeweging diverse campagnes en activiteiten georganiseerd om jongeren te inspireren om duurzamere keuzes in hun leven te maken.

Wat zijn je ambities voor de toekomst?

Mijn ambitie is om binnen mijn werk te kunnen initiëren, inspireren en verbinden én om mee te werken aan slimme en innovatieve oplossingen om onze steden weerbaarder en duurzamer te maken. Op een dag hoop ik de directeur van de Olympische Spelen of burgemeester van Utrecht te worden. Nou Koen daar zijn wij erg benieuwd naar!

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht