Daniek Nijland

Daniek is adviseur bij onze organisatie.

Daniek is een gedreven cultureel geografe met een brede algemene interesse. Vanuit haar studie en werkervaring heeft zij expertise op het gebied van recreatie, toerisme en erfgoed. Daarnaast werkt zij aan projecten op het gebied van ruimtelijke economie.

Een integrale benadering voor duurzame oplossingen

Een integrale benadering die leidt tot duurzame oplossingen is waar Daniek voor staat. Zij vindt het een uitdaging om uiteenlopende maatschappelijke, economische en ruimtelijke vraagstukken te onderzoeken en daar vervolgens een concreet advies aan te verbinden. Zij legt makkelijk verbanden, heeft aandacht voor lokale en regionale context en een scherp oog voor de wisselwerking tussen mens, economie en omgeving.

Belangen samenbrengen

Samenwerking is een belangrijk middel voor het bevorderen van duurzame regionale en economische ontwikkeling, aldus Daniek. Zij zet haar communicatieve vaardigheden en empathisch vermogen dan ook graag in om verschillende partijen met diverse belangen dichter bij elkaar te brengen. Met haar scherpe observatievermogen en analytische vaardigheden dringt zij bovendien snel door tot de kern van de zaak.