Jaap Meijs

Jaap is senior adviseur bij onze organisatie.

Kan je iets vertellen over je achtergrond?

“Ik heb planologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Mijn afstudeeropdracht deed ik bij een adviesbureau en ging over wijkeconomie. Bij dat adviesbureau ben ik gebleven en daarna heb ik 2,5 jaar bij de rijksoverheid gewerkt. In 2018 ben ik begonnen bij Bureau BUITEN. ”

Wat is jouw specialisme?

“Als planoloog ben je meer een generalist dan specialist. Als (ruimtelijk) generalist kun je meerwaarde bieden bij vraagstukken waar veel onderwerpen bij elkaar komen, zoals economie, ruimtelijke ontwikkeling, vastgoed, bereikbaarheid, energie en klimaat. Ik houd me intussen vooral bezig met opdrachten op gebied van de creatieve en culturele sector, de toekomstbestendigheid van bestaande en nieuwe bedrijventerreinen en kantoorlocaties en regionale economie.”

Waar krijg je energie van?

“Ik krijg energie van nieuwe mensen en gebieden. Ik vind het ook inspirerend om aan opdrachten te werken die relatief dichtbij mensen staan, en die een concreet positief effect hebben op de omgeving. Veel projecten sluiten ook aan bij wat ik belangrijke opgaven en thema’s vind in de huidige samenleving, zoals energie en klimaat en ruimte voor kunst & cultuur. Het is helemaal mooi om met een enthousiast en leuk team aan dit soort opgaven te werken.”

Hoe is het om te werken bij Bureau BUITEN?

“Het werk bij BUITEN is afwisselend, inspirerend, gezellig en er is veel ruimte voor eigen ontwikkeling en flexibiliteit. Precies wat ik zoek in een baan.”

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

“Ik houd erg van fietsen op de wielrenfiets, gravelfiets of mountainbike en wandelen. De mooie natuur van Nederland en Europa ontdekken kan ook heel goed op die manier. Daarnaast kook ik graag, spreek ik af met vrienden en vraagt het vaderschap veel (leuke) tijd.”

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht