Vacature adviseur vrijetijdseconomie en erfgoed

Vacature adviseur vrijetijdseconomie en erfgoed

Overtoerisme, herbestemming van erfgoed, een toeristisch-recreatieve gebiedsvisie of een advies voor het beter benutten van groen in de stad. Spreken deze onderwerpen jou aan? Kom dan ons team versterken!

Bureau BUITEN is op zoek naar een enthousiaste adviseur vrijetijdseconomie en erfgoed met minimaal 3 jaar werkervaring voor 32 tot 40 uur per week in Utrecht.

Wat ga je doen

Als ervaren adviseur werk je met een open en frisse blik samen met collega’s aan verschillende projecten. Je gaat aan de slag met het opstellen van een toeristisch-recreatieve visie of een uitvoeringsprogramma, je onderzoekt de mogelijkheden voor herbestemming van een monument of je maakt een plan voor het beter beleefbaar en toegankelijk maken van een recreatiegebied. Een greep uit een aantal concrete projecten waar wij aan werkten zijn:

 • Visie vrijetijdseconomie en dynamisch voorraadbeheer Zuid-Limburg
 • Verkenning naar de behoefte aan een beleidskader voor durfsporten in de provincie Noord-Holland
 • Ontwikkelvisie voor erfgoed van de Nieuwe Hollandse Waterlinie
 • Uitvoeringsagenda recreatie en toerisme gemeente Dronten
 • Opzetten van een routebureau voor de provincie Zuid-Holland
 • Vraag-aanbodanalyse en ontwikkelstrategie voor recreatiegebieden in de provincie Utrecht

Je werkt meestal vanuit ons kantoor in hartje Utrecht, maar ook werken bij de opdrachtgever op basis van detachering, behoort tot de mogelijkheid. Je hebt je eigen verantwoordelijkheden en opereert zelfstandig. Je onderhoudt zelf het contact met de opdrachtgevers en bouwt je netwerk verder uit. Ook krijg je volop de mogelijkheid om je te ontwikkelen.

Wij vragen

 • Je hebt een afgeronde academische opleiding geografie, planologie, vrijetijdseconomie, toerisme of een andere relevante richting.
 • Je hebt tenminste drie jaar relevante werkervaring op het gebied van de vrijetijdseconomie (recreatie en/of toerisme, eventueel in combinatie met erfgoed).
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en je kunt overtuigen en inspireren.
 • Je beschikt over een brede algemene ontwikkeling en maatschappelijke belangstelling en bent omgevingsbewust.
 • Je bent enthousiast, gemotiveerd en weet van aanpakken.
 • Je bent analytisch sterk, formuleert helder, schrijft overtuigend en presenteert vlot.
 • Je bent goed in het leggen en onderhouden van contacten, hebt ervaring met acquisitie en/of beschikt over een eigen netwerk.
 • Ervaring bij een adviesbureau is een pré.
 • Affiniteit met duurzaamheid & energie en ruimtelijke economie is een pré.

Wij bieden

Wij bieden je een afwisselende functie met carrièreperspectief binnen een enthousiast, collegiaal en jong team. Bij Bureau BUITEN wordt hard gewerkt aan inhoudelijke, interessante projecten. Daarbij is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, waaronder het vormgeven van je eigen werkzaamheden en het ontwikkelen van je eigen specialisme. Een persoonlijk opleidingsbudget en een goede pensioenregeling maken deel uit van onze arbeidsvoorwaarden. En wat is er nu leuker dan een prettige werkomgeving in hartje Utrecht op loopafstand van CS?

Over Bureau BUITEN

Bureau BUITEN beantwoordt vragen over ruimtelijke economie, duurzaamheid & energie en vrijetijdseconomie & erfgoed. Met een frisse blik werken we aan oplossingen die  gemeenten of regio’s sterker, duurzamer en mooier maken. Of het nu gaat om de transformatie van een bedrijventerrein, een plan voor toeristisch-recreatieve gebiedsontwikkeling of het aanvragen van Europese subsidie voor een innovatief project binnen de circulaire economie.

Meer informatie en solliciteren

Ben je op zoek naar een uitdagende, veelzijdige baan waarbij er ruimte is om jezelf te ontwikkelen? Vul dan voor 1 maart 2019 onderstaand sollicitatieformulier in. Voor meer informatie neem contact op met Anneke van Mispelaar, 06-2182 5061 of Sander Kooijman, 06-46087999.

Sollicitatieformulier

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.