Vacature: junior adviseur projectmanagement en Europa

Junior adviseur projectmanagement en Europa gezocht

Beschik jij over de kwaliteiten om projecten in goede banen leiden? Wil jij aan projecten werken die bijdragen aan een duurzaam Nederland en Europa? Krijg je energie van werken aan (inter)nationale opgaven met partners in binnen- en buitenland? Solliciteer meteen!

Aan de slag als junioradviseur projectmanagement & Europa

Je komt ons werkveld EU versterken als junioradviseur én gaat aan de slag met (senior)collega projectmanagers die werken aan thema’s als bereikbaarheid en energietransitie. Met een open en frisse blik pak je samen met je collega’s uitdagende projecten voor verschillende opdrachtgevers op (gemeenten, regio’s, provincies, ministeries en meer).

Je werkt in deze functie als junior projectmanager. Dit houdt bijvoorbeeld in dat je afspraken tussen verschillende partners en stakeholders begeleidt en zorgt dat projecten onder controle blijven door te letten op planning, budget en eerder gemaakte afspraken. Je plant en organiseert bijeenkomsten en overleggen. Dit projectmanagement combineer je met een flinke dosis inhoudelijke werkzaamheden. De inhoud is altijd anders, door de verschillende projecten waaraan je werkt. Voorbeelden van type activiteiten waar je aan gaat werken zijn:

 • Nederlandse en buitenlandse partners bij elkaar brengen om gezamenlijk een Europese subsidieaanvraag te ontwikkelen op het gebied van energiearmoede, hittestress of duurzame mobiliteit;
 • gemeenten begeleiden bij het maken van afspraken in hun regionale energiestrategie;
 • provincies adviseren hoe zij tot succesvolle (Europese) projecten kunnen komen en wat dit vraagt van hun organisatie;
 • in gesprek gaan met bewoners, ondernemers en overheden om hun wensen en belangen te horen en deze te betrekken bij uit te voeren plannen.

Hier lees je meer over de projecten die we uitgevoerd hebben, waaraan jij in potentie ook een bijdrage zou kunnen leveren.

Je basis is bij ons op kantoor op een zeer aantrekkelijke locatie in het centrum van Utrecht. Ook is thuiswerken mogelijk. Daarnaast staan we graag met de voeten in de klei; we gaan als adviseurs vaak op pad. We spreken af met onze opdrachtgevers, organiseren sessies met belanghebbenden en nemen een kijkje in de gebieden waarover we adviseren. Voor Europese projecten is dit ook regelmatig in het buitenland. In dit werk leer je Nederland en delen van Europa goed kennen!

We werken samen in projectteams (van ca. 2-4 personen per project). Daarbinnen werk je als junioradviseur onder begeleiding van een ervaren collega. Je pakt als junioradviseur veel taken zelf op en werkt zoveel als mogelijk zelfstandig. Doordat je aan diverse opdrachten tegelijk werkt, leer je in korte tijd onze verschillende werkvelden goed kennen. Je hebt dus qua werkzaamheden een afwisselende werkweek. Ook krijg je volop de mogelijkheid om je te ontwikkelen, door trainingen te volgen en congressen te bezoeken.

Wij zoeken

Een enthousiaste junior projectmanager, liefst met enige werkervaring (1 tot 2 jaar, maar niet noodzakelijk). Wij vragen van jou:

 • een afgeronde masteropleiding in Europese studies, sustainable development, geografie, planologie, (vrijetijds)economie, of een andere relevante richting;
 • relevante werk- of stage-ervaring, waarbij je bijvoorbeeld eerder hebt gewerkt aan Europese projecten en/of projecten op het gebied van energie, klimaatadaptatie, biodiversiteit, creatieve en culturele sector, erfgoed, klimaatadapatie en mobiliteit.

Daarnaast:

 • heb je een brede maatschappelijke belangstelling en wil je graag werken aan grote ruimtelijk en maatschappelijke opgaven in Nederland en Europa;
 • kun je goed overzicht houden voor jezelf en anderen, werk je gestructureerd en kun je organiseren;
 • heb je goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels en kun je helder en snel formuleren en overtuigend schrijven;
 • heb je een open en leergierige houding;
 • vind je het leuk om aan meerdere projecten tegelijk te werken, in nieuwe onderwerpen te duiken en snel te schakelen tussen vraagstukken;
 • ben je goed in het leggen en onderhouden van contacten en ben je in staat om als adviseur een eigen netwerk te gaan opbouwen;
 • word je enthousiast van het werken in een dynamische omgeving, in Nederland en Europa

Wij bieden

Een afwisselende, uitdagende functie met carrièreperspectief binnen een enthousiast team van 20+ gedreven adviseurs. Je hebt in deze functie betrekkelijk veel vrijheid en waar mogelijk worden goede ideeën uitgevoerd.

We werken hard, maar we bieden ook ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en ontspanning. Regelmatig zijn er borrels of andere uitjes met collega’s. We bieden een goed, marktconform salaris, 30 vakantiedagen (o.b.v. 40 uur per week) en andere aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een persoonlijk opleidingsbudget, reiskostenvergoeding (NS-Businesscard) en een goede pensioenregeling. Ook hebben we een uitgebreide winstdelingsregeling.

Over Bureau BUITEN

Bij Bureau BUITEN werken wij dagelijks aan veelzijdige vraagstukken op het gebied van ruimtelijke economie, mobiliteit, duurzaamheid, circulaire economie, klimaat en vrijetijdseconomie, in nationaal en Europees verband. Zo maken wij Nederland mooier, economisch sterker en duurzamer. Wil je hieraan bijdragen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Ga je de uitdaging aan?

Ben je op zoek naar een veelzijdige baan waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen? Vul dan het sollicitatieformulier in op onze website. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Emma Klever, via emma.klever@bureaubuiten.nl of 030-2318945.

Sollicitatieformulier

 • Max. bestandsgrootte: 32 MB.
 • Max. bestandsgrootte: 32 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.