Gezocht: stagiair verdienmodellen voor natuur, landschap en erfgoed

Gezocht: stagiair verdienmodellen voor natuur, landschap en erfgoed

Ben je geïnteresseerd in verdienmodellen voor natuur, landschap en erfgoed? Lijkt het je leuk om hiernaar onderzoek te doen op basis van een aantal specifieke cases? En wil je tegelijkertijd meedraaien in onze projecten op het gebied van vrijetijdseconomie en erfgoed? Solliciteer dan vóór 1 januari naar een stageplek vanaf begin 2019.

Achtergrond

Natuur, landschap en erfgoed bepalen voor een belangrijk deel het karakter van een toeristisch-recreatieve bestemming en dragen in grote mate bij aan de aantrekkelijkheid ervan. Daarnaast zorgt het behoud van deze elementen uit de fysieke omgeving voor een prettig woon- en leefklimaat voor inwoners. Als bezoeker kun je er vaak ‘gratis’ van genieten. Erg fijn natuurlijk, maar het betekent wel dat natuur, landschap en erfgoed niet direct veel geld opbrengen. Het behoud ervan kóst echter wel veel geld. Dit zorgt voor een zekere spanning. Bij Bureau BUITEN krijgen we dan ook vaak vragen over hoe het behoud van natuur, landschap en erfgoed kan worden terugverdiend.

Wij zoeken

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste stagiair die onderzoek gaat doen naar nieuwe verdienmodellen (mogelijkheden voor ‘return on investment’) voor natuur, landschap en erfgoed. Is er binnen je studie ruimte voor een meeloopstage los van je scriptie? Dan geven we daar de voorkeur aan. Wil je een stage combineren met je afstudeeronderzoek? Dan kijken we graag samen met jou of je van deze opdracht je afstudeeronderzoek kunt maken. Mede afhankelijk van je eigen situatie, wensen en interesses, werk je behalve aan het onderzoek ook mee aan onze projecten op het gebied van ruimtelijke economie, vrijetijdseconomie & erfgoed en duurzaamheid & energie. Concreet zoeken we iemand die voldoet aan het volgende profiel.

 • Je bent masterstudent in toerisme, geografie, economie of andere relevante richting.
 • Je beschikt over goede interne en externe communicatieve vaardigheden en je hebt een open persoonlijkheid.
 • Je hebt een brede algemene ontwikkeling en maatschappelijke belangstelling en je bent sociaal en omgevingsbewust.
 • Je hebt affiniteit (of ervaring) met de financiële kant van natuur, landschap en/of erfgoed.
 • Je hebt affiniteit (of ervaring) met het werkveld vrijetijdseconomie & erfgoed.
 • Je bent enthousiast, leergierig en gemotiveerd om bij te dragen aan onze projecten op het gebied van ruimtelijke economie, vrijetijdseconomie & erfgoed of duurzaamheid & energie.

Wij bieden

 • Wij bieden een uitdagende stageplek voor 32 tot 40 uur per week, waarbij je meewerkt aan onze projecten en waar je ruimte hebt voor je (afstudeer)onderzoek.
 • Je doet ervaring op als adviseur, waarbij je samenwerkt met onze opdrachtgevers.
 • Je werkt zelfstandig aan interessante projecten met ruimte voor eigen inbreng en aandacht voor persoonlijke groei.
 • Je bent onderdeel van een enthousiast team met gedreven adviseurs.
 • Je werkt in een monumentaal pand in het hartje van Utrecht achter de Dom op loopafstand van het Centraal Station.
 • Je krijgt een prima stage- en reiskostenvergoeding.

Over Bureau BUITEN

Bureau BUITEN beantwoordt vragen over ruimtelijke economie, duurzaamheid & energie en vrijetijdseconomie & erfgoed. Met een frisse blik werken we aan oplossingen die  gemeenten of regio’s  sterker, duurzamer en mooier maken. Of het nu gaat om de transformatie van een bedrijventerrein, een plan voor toeristisch-recreatieve gebiedsontwikkeling of het aanvragen van Europese subsidie voor een innovatief project binnen de circulaire economie.

Meer informatie en reageren

Vul voor 1 januari 2019 onderstaand sollicitatieformulier in. Voor meer informatie neem contact op met Daniek Nijland, e-mail daniek.nijland@bureaubuiten.nl of per telefoon 030-2318945.

Sollicitatieformulier

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.