Uitnodiging

Webinar: Groen herstel na corona

Webinar: Groen herstel na corona

Op dinsdagmiddag 6 oktober 2020 organiseert Bureau BUITEN samen met de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) en de Economic Board Utrecht (EBU) het webinar ‘Groen herstel na corona’.

Grote economische impact

De coronacrisis heeft een enorme impact op de economie. De overheid en bedrijven werken hard om de schade zo veel mogelijk te beperken. Ook kijken we vooruit naar het economisch herstel. Gaan we verder op de oude voet of benutten we de crisis juist om te werken aan groen herstel?

Tijdens het webinar ‘Groen herstel na corona’ gaan we in gesprek over hoe gemeenten en provincies economisch herstelbeleid in kunnen zetten om de transitie naar een duurzame en toekomstbestendige samenleving te versnellen.

Concrete handvatten voor groen herstel

Welke stappen zet Europa om te werken aan groen herstel? Wat doet het Rijk? Waarmee kunnen provincies en gemeenten aan de slag? We bespreken de kansen en uitdagingen die hierbij komen kijken en bieden concrete handvatten om met groen herstel aan de slag te gaan.

Online programma

Hieronder vindt u het programma en de sprekers.

Inleiding Green Economy
Maarten Kruger, partner bij Bureau BUITEN, geeft een inleiding op het onderwerp green economy en schetst hoe gemeenten, regio’s en provincies aan de slag kunnen met groen herstel.

Nederland groen uit de crisis?
Milan Rikhof van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur vertelt over het Rli advies ‘Groen uit de crisis’. Hierbij gaat hij in op concrete suggesties over hoe herstelbeleid een extra impuls kan geven aan de transitie naar een duurzame economie.

Groen herstel in de praktijk
Irene ten Dam, programmamanager groene economie bij Economic Board Utrecht, staat dicht bij de praktijk van zowel overheden als van bedrijven. Zij geeft inzicht in hoe de verschillende partijen nu al werken aan groen herstel en wie daarin welke rol neemt.

Praktische informatie

Datum: Dinsdag 6 oktober 2020.
Tijd: 14:00 – 15:30
Plaats: Online
Voor wie: Beleidsmedewerkers en adviseurs bij gemeenten, regio’s en provincies op het gebied van economie, duurzaamheid, circulaire economie en leefomgeving.

Meld u nu aan via onderstaand formulier. Na aanmelding ontvangt u een week voor aanvang van het webinar een bevestiging en een link naar de online omgeving.

Aanmeldingsformulier webinar groen herstel na corona

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.