Werken bij

Daniek Nijland: “We versterken elkaar bij Bureau BUITEN.”

Daniek Nijland: “We versterken elkaar bij Bureau BUITEN.”

Hoe is het om te werken bij Bureau BUITEN? Wij gingen in gesprek met adviseur Daniek Nijland.

Daniek is adviseur toerisme, recreatie en erfgoed bij Bureau BUITEN. Na haar studies Tourism aan Wageningen Universiteit en Cultural Geography aan de Rijksuniversiteit Groningen (beide cum laude) woonde zij in haar geliefde Zeeland en werkte zij als adviseur recreatie & ruimte bij Rho Adviseurs voor Leefruimte in Middelburg. In oktober 2017 hebben wij haar in ons team mogen verwelkomen.

Hoe ben je bij Bureau BUITEN terecht gekomen?

“Ik kende Bureau BUITEN al tijdens mijn studie aan de Wageningen Universiteit. Op een career event gaf Bureau BUITEN een presentatie. Bij Rho werkte ik voornamelijk aan bestemmingsplannen voor verblijfsrecreatieve ontwikkelingen. Ik heb er een leuke tijd gehad en veel geleerd, maar de werkzaamheden waren veelal juridisch van aard en mijn hart ging meer uit naar onderzoek, advies en visievorming. Toen zag ik de vacature van Bureau BUITEN op LinkedIn en heb ik gesolliciteerd.”

Wat vind je leuk aan je werk?

“Ik vind het leuk om te werken aan een concrete vraag van een opdrachtgever die gericht is op de praktijk. De opdrachtgever kan er daarna dan ook echt mee aan de slag. Het werk bij Bureau BUITEN is ook zeer divers. Ik werk nu bijvoorbeeld aan een visie vrijetijdseconomie voor de gemeente Hoeksche Waard, een haalbaarheidsonderzoek voor de herbestemming van forten in Utrecht en een business case voor een saunacomplex in Vlissingen. Je werkt aan verschillende projecten tegelijk in het hele land met een doorlooptijd die kan variëren van 8 weken tot meer dan 1 jaar. Het is nooit saai en de ervaring die je op doet kan je weer gebruiken voor nieuwe projecten. Normaliter ben je veel op pad voor overleg, werksessies en interviews. Nu in de coronatijd is dat wat minder.”

Het is nooit saai

“Een voorbeeld van dat het nooit saai is een project wat we hebben gedaan voor de provincie Noord-Holland. We hebben daar een verkenning gedaan voor een provinciaal beleidskader voor durfsporten. Het was erg interessant om me vast te bijten in dit complexe speelveld.

Ik krijg er energie van als ons werk van toegevoegde waarde is voor onze opdrachtgevers. Voor de gemeente Dronten hebben we een uitvoeringsagenda recreatie en toerisme opgesteld samen met een kerngroep van ondernemers. In het begin waren zij soms wat afwachtend, maar later werden zij erg enthousiast en zijn ze zelf actief verder gegaan met de acties uit de uitvoeringsagenda.”

Je hebt veel aan elkaars expertise

“Samenwerken is key bij Bureau BUITEN. Samen kom je verder dan alleen en onze expertise is een belangrijk onderdeel van ons product, dus je hebt er veel aan om met elkaar te sparren. Zo creëer je echt meerwaarde. De collegialiteit onderling is groot. Ook is er veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Er is veel mogelijk als je zelf het initiatief neemt. Zo heb ik laatst deels onder werktijd het vak Urban Heritage –  over de rol van erfgoed in stedelijke transformaties – gevolgd aan de Universiteit Utrecht. Er is veel betrokkenheid en de communicatie is transparant. Iedereen denkt mee over waar we als bureau naartoe gaan.”

Waardevol toerisme

“Het is nu een zeer interessante tijd om te werken voor de toerismesector. Op landelijk niveau krijgt de sector steeds meer aandacht. Zo is er inmiddels het landelijke Perspectief 2030 van het NBTC en heeft de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) een advies uitgebracht over waardevol toerisme. De raad richt zich in dit advies op de vraag hoe er kan worden gestuurd op een gebalanceerde groei van het inkomende en binnenlandse toerisme in Nederland, waarbij de economie, de samenleving en de leefomgeving met elkaar in samenhang worden bekeken. Hier komen alle thema’s waar we bij Bureau BUITEN aan werken mooi samen. Ik vind het leuk om hieraan een bijdrage te leveren met de projecten waar ik aan werk.”

Interesse om bij Bureau BUITEN te werken? Ga hieronder naar de openstaande vacatures.

Vacatures

Neem contact op

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bureau BUITEN
Achter Sint Pieter 160
3512 HT, Utrecht