Nieuws

Bureau BUITEN coördineert samen met Jonge Honden de Actie-agenda vakantieparken 

Bureau BUITEN coördineert samen met Jonge Honden de Actie-agenda vakantieparken 

Het Rijk, gemeenten, provincies, de RECRON en maatschappelijke organisaties pakken samen de kansen op die vakantieparken te bieden hebben, ook om te voorkomen dat vakantieparken afglijden. Voor parken waar dit al gebeurt, moet er een perspectief voor de toekomst komen. Met aandacht voor de mensen die er wonen en de betrokken ondernemers. In opdracht van het Ministerie van BZK, directie Woningmarkt, gaat Bureau BUITEN samen met Jonge Honden de Actie-agenda coördineren.

Actie-agenda met vijf hoofdlijnen

De inzet van de actie-agenda bestaat uit vijf hoofdlijnen:

  • Vakantieparken aantrekkelijk houden
  • Passende oplossingen voor mensen die nu op de parken (permanent) wonen
  • Voorkomen van excessen en uitbuiting van kwetsbare groepen
  • Inzet op veilige parken zonder criminaliteit en ondermijning
  • Voor de toekomst kijken of het combineren van maatschappelijke functies van vakantieparken mogelijk is

Verbindende factor

Bureau BUITEN is samen met Jonge Honden de coördinator en aanjager van de Actie-agenda en zijn daarmee de verbindende factor tussen de ondertekenaars. Ze onderhouden contacten met partijen die met het onderwerp bezig zijn.

Naomi Himmelreich, adviseur en projectcoördinator bij Jonge Honden: “Wij gaan partijen helpen bij het opzetten en uitvoeren van acties, kennisdeling en het uitwisselen van ervaringen.”

Anneke van Mispelaar, partner en senior adviseur bij Bureau BUITEN: “Wij willen ervoor zorgen dat de samenwerking in de Actie-agenda meerwaarde oplevert en voorkomen dat het wiel opnieuw wordt uitgevonden. In deze opdracht combineren wij onze kennis van vrijetijdseconomie met de ervaring van het coördineren van interbestuurlijke en integrale samenwerkingstrajecten. We kijken er naar uit om met de jonge academici van Jonge Honden een impuls te geven aan de coördinatie van de Actie-agenda.”

Meer informatie

Wil u meer informatie over dit project neem dan contact op met Anneke van Mispelaar van Mispelaar, e-mail Anneke.vanmispelaar@BureauBUITEN.nl, telefoon 06-21825061 of Naomi Himmelreich van Jonge Honden, e-mailadres naomi@jongehonden.com, telefoon 06-55082693.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht