Nieuws

Bureau BUITEN geeft EU ondersteuning aan Leefmilieu Brussel

Bureau BUITEN geeft EU ondersteuning aan Leefmilieu Brussel

Bureau BUITEN gaat de komende jaren Leefmilieu Brussel, de overheidsdienst voor milieu en energie van het Brussels Gewest, opnieuw ondersteunen bij het benutten van Europese kansen. Samen met Het Subsidiehuis is er een nieuwe overeenkomst afgesloten om de verschillende afdelingen van Leefmilieu Brussel te ondersteunen bij het zoeken naar subsidiemogelijkheden, het opstellen van aanvragen en het implementeren van goedgekeurde Europese projecten.

In de voorgaande jaren heeft het team van Bureau BUITEN en Het Subsidiehuis al ondersteuning geboden bij verschillende projecten, waaronder de aanvraag en uitvoering van het Horizon 2020 project Buildings As Materials Banks (BAMB).

Ook zijn er verschillende projectideeën uitgewerkt en ingediend binnen het LIFE programma, bijvoorbeeld rond de bestrijding van invasieve soorten en groen in de stad. Onderwerpen waar Leefmilieu Brussel aan werkt zijn naast duurzaam bouwen en biodiversiteit en natuur ook klimaatadaptatie, energietransitie, circulaire economie en duurzame mobiliteit.

Subsidiekansen vanaf 2021

De komende maanden richt de samenwerking zich in eerste instantie op het identificeren van subsidiekansen vanaf 2021, wanneer de nieuwe Europese programma’s van start gaan, en het enthousiasmeren van de verschillende inhoudelijke afdelingen van de organisatie om hun projectideeën ook op Europese schaal vorm te geven.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over Europese projecten of programma’s neem contact op met Emma Klever, e-mailadres emma.klever@bureaubuiten.nl. 

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht