Nieuws

Projectmanagement Interreg Europe: Zorginnovatie en het versterken van natuur en economie

Projectmanagement Interreg Europe: Zorginnovatie en het versterken van natuur en economie

Het Interreg Europe programma geeft lokale en regionale overheden de mogelijkheid om hun beleid te verbeteren. Er kunnen projectvoorstellen worden ingediend op de thema’s: onderzoek en innovatie, versterken concurrentiekracht, natuur en efficiënt grondstoffengebruik en de transitie naar een koolstofarme economie. Onze adviseurs Emma Klever en Rutger van Raalten doen nu voor de twee onderstaande Europese projecten het projectmanagement en zorgen ervoor dat alles goed verloopt binnen het project.

Duurzame business modellen

In het project Wildlife Economy werken in opdracht van de provincie Limburg partners uit verschillende landen samen aan het versterken van natuur én economie. In het project wordt het stimuleren en beleven van de natuur gekoppeld aan de lokale economie en werkgelegenheid. Hiervoor worden duurzame business modellen ontwikkeld, waarbij de natuur niet wordt beschadigd of uitgeput. De opbrengsten kunnen vervolgens (deels) terugvloeien in nieuwe natuurprojecten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het organiseren van fotosafari’s voor het spotten van unieke vogelsoorten. In kleine groepen en in een bepaald tijdsslot, zodat de natuur niet verstoord wordt. Benieuwd naar dit project? Ga naar www.interregeurope.eu/wle.

Living labs voor versnellen zorginnovatie MKB

Het ACSELL-project zet in om de innovatiecapaciteit van het MKB te versnellen door besluitvormers, innovatie-intermediairs en het MKB te wijzen op de voordelen van vraaggestuurde productontwikkeling binnen de zorg. Dit doen zij door eerdere integratie van de eindgebruiker in het innovatieproces en het werken met een (interregionale) living lab aanpak. Het ACSELL-projectconsortium wordt gevormd door acht partners, die nauw samenwerken bij het opstellen en uitvoeren van actieplannen om hun regionale beleidsinstrumenten op het MKB te verbeteren. Op de projectwebsite kunt u meer informatie vinden over het project: www.interregeurope.eu/acsell.

Nieuwe kansen in 2021

De laatste oproep voor projectvoorstellen (call) binnen deze programmaperiode is gesloten, maar niet getreurd: onlangs is bekend geworden dat er een opvolger in de pijplijn zit. Komend jaar wordt er meer bekend over dit programma, dat waarschijnlijk in 2021 open gaat. Wij verwachten dat thema’s als energietransitie, onderzoek en innovatie, klimaat, mobiliteit en circulaire economie een plek binnen het programma gaan krijgen. Uiteraard houden wij de laatste ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en houden wij u op de hoogte via onze nieuwsbrief en website.

Meer informatie

Neem contact op met onze adviseur Rutger van Raalten via rutger.vanraalten@bureaubuiten.nl of 030-2318945.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht