Nieuws

EU-subsidie voor innovatieproject RESANAT: nature-based saneringstechnieken

EU-subsidie voor innovatieproject RESANAT: nature-based saneringstechnieken

Het Europese Interreg project RESANAT is goedgekeurd. In dit project experimenteert een Vlaams-Nederlands consortium met natuurlijke saneringstechnieken op verontreinigde grond.

In het project RESANAT werken zeven kleine en grote bedrijven uit Nederland en Vlaanderen samen de Openbare Vlaamse Afvalmaatschappij (OVAM) en met kennisinstelling Deltares om de herontwikkeling van verontreinigde locaties in Nederland en Vlaanderen te stimuleren. Conventionele sanerings- en beheerstechnieken zijn kostbaar, energie-intensief, langdurig en vergen dikwijls veel grondwater.

Innovatie van nature-based saneringstechnieken

Het project RESANAT richt zich op innovatie van nature-based saneringstechnieken, waarbij planten, micro-organismen, natuurlijke materialen, en wind- en zonne-energie worden ingezet om restverontreiniging te beheersen. Duizenden locaties in Vlaanderen en Nederland die nog met (rest)verontreiniging kampen, kunnen dankzij deze vernieuwende technieken duurzaam worden gesaneerd en opnieuw benut.

Bureau BUITEN gaf ondersteuning bij de ontwikkeling van het projectidee, het samenbrengen van de partners en schreef het projectvoorstel stap 1 en stap 2. Bart Jansen van het Subsidiehuis heeft ons geholpen met de financiële uitwerking van de aanvraag. Het project loopt van 1 mei 2019 tot 30 april 2022 en behelst 2,1 miljoen euro, waarvan 50% gesubsidieerd wordt door het EU programma Interreg.

Meer informatie over Europese subsidie of programma’s

Neem contact op met Emma Klever, emma.klever@bureaubuiten.nl.

Bron foto: www.grensregio.eu/projecten/recupa

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht