Onderzoek en advies

Grip op data met GIS

Wilt u inzicht krijgen in data en deze vertalen naar relevante informatie?

Grip op data met GIS

Wilt u inzicht krijgen in data en deze vertalen naar relevante informatie? Analyse van data zorgt hiervoor. Onze data en GIS-experts doen data-analyses en zorgen ervoor dat de informatie terecht komt in interactieve kaarten, figuren, aantrekkelijke dashboards en apps. Hiermee krijgt u grip op data.

Met onze kennis van de verschillende thema’s weten wij de juiste data te selecteren voor het beantwoorden van uw vraag. We gebruiken relevante openbare data van BAG, RVO, LISA en IBIS en natuurlijk de beschikbare data van onze opdrachtgevers. Wanneer voor uw vraag niet de juiste data voorhanden is, gaan wij zelf aan de slag om de data verzamelen. Bijvoorbeeld met onze digitale schouwapp, waarmee wij snel en efficiënt veldwerkonderzoek verrichten. De data is dan direct beschikbaar voor analyse op kantoor.

Verschillende toepassingen

Mobiele apps: snel en efficiënt
Locatieonderzoeken zijn vaak onderdeel van ons werk. Hiervoor werken we met vragenlijsten en scorekaarten. Om de data meteen online te ontsluiten maken we gebruik van mobiele apps waarmee in het veld waarnemingen kunnen worden geregisterd. Foto’s en opmerkingen kunnen worden ingevoegd en er worden automatisch geo-coördinaten aan gekoppeld. Snel en efficiënt en wij kunnen de app voor u op maat ontwikkelen en voor verschillende doeleinden inzetten.

Overzichtelijke online kaarten
Werkgelegenheid, kantoren en leegstand, groei bedrijventerreinen, recreatiegebieden en bezoekers, transformatieambities per werklocatie zijn allemaal onderwerpen die overzichtelijk weergegeven kunnen worden in interactieve kaarten. U kunt zelf inzoomen op een bepaald gebied of de ontwikkelingen per jaar inzien.

Online dashboards: alle data in 1 overzicht
Data van verschillende bronnen voegen wij samen in één overzichtelijk dashboard met bijbehorende kaarten, figuren en tabellen. Gebruikers kunnen zelf selecties maken en dieper inzoomen op de gegevens. De gegevens op het dashboard zijn eenvoudig te downloaden voor eigen aanvullende analyses.

Uit de praktijk

Dashboards toekomstbestendigheid/vitaliteit bedrijventerreinen
Voor de provincie Gelderland is er een online dashboard gemaakt over hoe de 300 bedrijventerreinen scoren op toekomstbestendigheid. Lees hier meer.

Dashboards trends en ontwikkelingen op de werklocatiemarkt
Voor de Metropoolregio Amsterdam (MRA) hebben wij vier online dashboards ontwikkeld: economie en werkgelegenheid, kantorenmarkt, bedrijventerreinen en een kansenkaart transformatie. Lees hier meer.

Drukte in beeld met heatmap
Voor Marketing Oost ontwikkelen wij een online hittekaart met de geografische spreiding van recreatie en toerisme in de provincie Overijssel. Lees hier meer.

Ook grip op data?

Wilt u ook grip op uw data? Neem gerust contact met ons op. Stuur een e-mail naar Miles Copping, miles.copping@bureaubuiten.nl.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht