Nieuws

Grote festivals of rust in de natuur? De Leefstijlvinder biedt uitkomst!

Grote festivals of juist rust in de natuur? De Leefstijlvinder biedt uitkomst!

Wilt u weten waar mensen behoefte aan hebben in hun vrije tijd en vakantie? Zijn ze op zoek naar grote festivals of juist naar rust in de natuur? De Leefstijlvinder geeft inzicht in uw toeristisch-recreatieve doelgroepen en hun drijfveren. Bureau BUITEN is gecertificeerd partner van de Leefstijlvinder en wij adviseren u hier dan ook graag over.

Zeven nieuwe leefstijlen

In 2007 zijn er leisure leefstijlen ontwikkeld. Door de verschillende maatschappelijke en economische ontwikkelingen afgelopen jaren, zoals digitalisering en globalisering, is dit model geüpdatet, waarbij SAMR Marktvinders in samenwerking met acht provincies zeven nieuwe leefstijlen heeft gedefinieerd. Dit zijn de avontuurzoekers, plezierzoekers, harmoniezoekers, verbindingszoekers, inzichtzoekers, stijlzoekers en rustzoekers. Deze leefstijlen laten zien waar mensen in hun vrije tijd of op vakantie behoefte aan hebben. En wat de verschillen hierin zijn. De avontuurzoeker is bijvoorbeeld ruimdenkend en op zoek naar bijzondere locaties om te overnachten. De harmoniezoekers willen juist gezelligheid en goede faciliteiten voor de kinderen.

Welke activiteiten ga ik ontwikkelen?

Welke doelgroepen wonen er in uw regio? Wat zijn hun wensen en hoe bereik je ze? Dat zijn de vragen waar de Leefstijlvinder antwoord op geeft. U kunt vervolgens bepalen welke attracties, accommodaties of activiteiten u gaat ontwikkelen om de bestemming nóg aantrekkelijker te maken en te houden.

Inzicht in de leefstijlen van uw regio

Wilt u weten tot welke groep de inwoners van uw regio behoren om bijvoorbeeld het recreatie aanbod hierop af te stemmen? Neem contact op met Anneke van Mispelaar, anneke.vanmisplelaar@bureaubuiten.nl

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht