Nieuws

Interreg project Wildlife Economy: natuur en economie versterken

Interreg project Wildlife Economy: natuur en economie versterken

Het Europese project Wildlife Economy is afgelopen weekend in Berlijn van start gegaan. In dit project werken onder leiding van de provincie Limburg partners uit Nederland, België, Zweden, Duitsland en Spanje samen aan het versterken van natuur én economie.

Duurzame business modellen

Het stimuleren van het beleven van de natuur koppelen aan de lokale economie en werkgelegenheid dat is waar het project om draait. Hiervoor worden duurzame business modellen ontwikkeld, waarbij de natuur niet wordt beschadigd of uitgeput. De opbrengsten kunnen vervolgens (deels) terugvloeien in nieuwe natuurprojecten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het organiseren van fotosafari’s voor het spotten van een unieke vogelsoort. In kleine groepen en in een bepaald tijdsslot, zodat de natuur niet verstoord wordt.

De kick-off meeting in Berlijn is het startsein voor het project waarvoor de partners zich de komende drie jaar gaan inzetten. Bureau BUITEN begeleidt de provincie Limburg bij het opstarten en de coördinatie van het project. Eerder stelden wij de goedgekeurde aanvraag op die tot het project heeft geleid. Het project heeft een omvang van 1,2 miljoen euro.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze Europese projecten neem dan contact op met Rutger van Raalten, e-mailadres rutger.van.raalten@bureaubuiten.nl

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht