Nieuws

Nieuwe EU call voor een groene en inclusieve stedelijke leefomgeving

Nieuwe EU call voor een groene en inclusieve stedelijke leefomgeving

Het Europese subsidieprogramma European Urban Initiative (EUI) heeft de eerste oproep voor stedelijke projecten gelanceerd!

Thema: New European Bauhaus

Europese steden of agglomeraties met ten minste 50.000 inwoners kunnen projectvoorstellen indienen rond het thema New European Bauhaus, dat gericht is op een groene en inclusieve stedelijke omgeving. Concreet is er steun voor projecten rond:

  • Circulaire en CO2-neutrale bouw en renovatie
  • Behoud en transformatie van erfgoed
  • Transformatie van gebouwen voor betaalbare woningen
  • Duurzame en inclusieve transformatie van de stad

Innovatie in een stedelijke omgeving

Innovatie is een essentieel onderdeel van projecten binnen EUI. De call is op zoek naar steden die – met een lokaal partnerschap – innovatieve integrale oplossingen ontwikkelen en toepassen die leiden tot een groenere en inclusievere stad. De innovativiteit van de aanpak moet in de aanvraag worden onderbouwd. Ook moet de aanpak schaalbaar zijn. Er kijken ten minste drie andere Europese steden mee als transfer cities om de geleerde lessen in hun eigen stad toe te kunnen passen.

Dien het projectidee in vóór 19 januari 2023!

De eerste call is deze maand gepubliceerd is sluit op 19 januari 2023. Wil je weten of EUI iets voor jouw project is? Neem dan contact op met Emma Klever via emma.klever@bureaubuiten.nl.

Meer informatie

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht