Nieuws

Nieuwe EU projecten van start

Projecten over circulair bouwen, groene infrastructuur en digitalisering in het onderwijs kunnen van start met Europese financiering.

Nieuwe EU projecten van start

Projecten over circulair bouwen, groene infrastructuur en digitalisering in het onderwijs kunnen van start met Europese financiering.

Het afgelopen jaar stond in het teken van de voorbereidingen van de nieuwe programmaperiode. Hierdoor waren er niet veel Europese subsidieoproepen. Toch zijn er recent verschillende Europese subsidieaanvragen goedgekeurd voor nieuwe projecten.

Subsidie voor circulair bouwen

Het bevorderen van de circulaire economie is een belangrijke prioriteit voor de Europese Unie die zowel in de vorige áls in de nieuwe subsidiefondsen veel aandacht krijgt. Zo heeft het Brusselse ministerie voor het Leefmilieu aanvullende subsidie van Interreg NWE gekregen om hun lopende project “FCRBE – Facilitating the circulation of reclaimed building elements in Northwestern Europe” verder uit te breiden. FCRBE wil het hergebruik van bouwmateriaal o.a. ondersteunen door dit als onderdeel van publieke aanbestedingen voor nieuwbouw op te nemen. Onder andere de gemeente Utrecht sluit zich als nieuwe partner bij de uitbreiding van dit project aan.

Groene stedelijke infrastructuur verbeteren

Met een subsidie uit het LIFE programma gaan de steden Brussel, Milaan, Lissabon, Athene en Barcelona aan de slag met het verbeteren van hun groene stedelijke infrastructuur. Het LIFE UrbanGreeningPlans project heeft als doel lokale beleidsmakers en natuurbeheerders nieuwe vormen van besluitvorming en het betrekken van burgers en bedrijven uit te laten proberen bij het aanleggen van groene infrastructuur. Ook wordt er gekeken naar toegankelijkheid van groene stedelijke gebieden.

Digitaal onderwijs voor sociale inclusie

Tot slot gaat MasterPeace samen met partnerorganisaties uit Roemenië en Slowakije van start met het project ACT in Education. Doel is om digitalisering slim in te zetten in het onderwijs, waarbij digitaal en hybride onderwijs wordt ingezet om sociale inclusie te bevorderen, ook leraren hun vaardigheden op dit vlak kunnen vergroten, en uiteindelijk deze manier van lesgeven kunnen integreren in curricula. Het project is specifiek gericht op scholen in gebieden met jongeren met migratieachtergrond en uit Romagemeenschappen.

Nieuwe kansen

Bovenstaande projecten hebben op de valreep gebruik kunnen maken van Europese financiering uit de vorige programmaperiode. Met de start van de nieuwe programmaperiode zijn er weer volop nieuwe mogelijkheden om Europese financiering aan te vragen voor uw project!

Op 24 juni organiseren wij een online EU masterclass over de nieuwe programmaperiode. Meer informatie en aanmelden klik hier.

Meer weten?

Wilt u meer weten of wilt u vrijblijvend kennis maken? Neem gerust contact op met Emma Klever, emma.klever@bureaubuiten.nl.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht