Project

Advisering aanvragers Fonds Erfgoedparels

Onafhankelijke adviezen bij subsidieaanvraag voor restauratie van monumenten

Advisering aanvragers Fonds Erfgoedparels

Sinds 2008 biedt de provincie Utrecht eigenaren in bezit van Rijksmonumenten (geen woonhuizen), met een urgente restauratiebehoefte, elk jaar de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor restauratiewerkzaamheden. Met dit ‘Fonds Erfgoedparels’ is inmiddels voor bijna 30 miljoen euro aan subsidie verstrekt aan 101 projecten voor restauraties van Rijksmonumenten in de provincie Utrecht in de categorieën historische buitenplaatsen, kerken en industrieel erfgoed.

Kansrijke subsidieaanvraag

De provincie vindt het belangrijk dat eigenaren van monumenten een kwalitatief goede en kansrijke aanvraag indienen. Daarom biedt de provincie eigenaren de mogelijkheid om met de erfgoed- en subsidiespecialisten van Bureau BUITEN in gesprek te gaan over de financiële onderdelen van hun aanvraag.

Doel van deze onafhankelijke adviesgesprekken is het bijdragen aan het succes van de regeling door eigenaren te informeren over de regeling, vragen over financiën te beantwoorden en een scherpe blik te bieden op de inhoud van de aanvraag, bijvoorbeeld wat past wel en wat past niet binnen de regeling.

Door de ervaring met erfgoed gecombineerd met de vergaande kennis van subsidies zijn de adviseurs van Bureau BUITEN als geen ander in staat de eigenaren van monumenten goed te adviseren.

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit project of bent u benieuwd wat we voor u kunnen doen? Neem dan contact op met Rutger van Raalten via rutger.vanraalten@bureaubuiten.nl

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht