Project

Duurzame gebouwen als materiaalbanken van de toekomst

Europees Horizon 2020 project: Buildings As Materials Banks (BAMB)

Duurzame gebouwen als materiaalbanken van de toekomst

Europees Horizon2020 project: Buildings As Materials Banks (BAMB)

Het BAMB project heeft als doel een transitie te realiseren, waarbij gebouwen volledig volgens het Cradle2Cradle concept als materiaalbanken van de toekomst worden ontwikkeld. Binnen dit project werken overheden, bedrijven en kennisinstellingen aan concepten voor circulair bouwen, waaronder reversible design en material passports. Dat zal leiden tot afvalvermindering en het gebruik van minder grondstoffen.

In het project werken 16 organisaties uit 8 landen samen binnen het Horizon 2020-programma. Bureau BUITEN heeft het projectvoorstel ontwikkeld en voert het projectmanagement uit. Wij adviseren de lead partner Brussels Leefmilieu bij de uitvoering van het project, onder meer als het gaat om strategische samenwerkingsvragen met andere initiatieven op het gebied van circulair bouwen.

Gedurende drie jaar worden material passports ontwikkeld die de waarde van materialen, producten en systemen voor bijvoorbeeld hergebruik of recycling inzichtelijk maken. ICT-oplossingen helpen om alle partijen in de waardeketen van de juiste informatie te voorzien om hoogwaardig hergebruik te bevorderen.

Meer informatie?
Vul het contactformulier in of bel ons op 030-2318945.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht