Project

Subsidie voor hergebruik afval gemeente Apeldoorn

Subsidie voor hergebruik afval gemeente Apeldoorn

Zes ambitieuze Europese steden (Apeldoorn, Bodø, Mikkeli, Porto, Sevilla en Roskilde/Høje-Taastrup slaan de handen ineen om groenafval en bouw- en sloopafval in de openbare ruimte volledig te hergebruiken.

De aanvraag voor het project Cityloops is onlangs toegekend in het EU-programma Horizon2020 voor in totaal €9,9 miljoen euro voor 4 jaar voor alle projectpartners. Het doel van het project  is om groenafval en bouw- en sloopafval uit de openbare ruimte 100% te gaan hergebruiken en zo de kringlopen te sluiten.

Pilotprojecten

Er worden verschillende pilotprojecten uitgevoerd. In de pilot voor het bouw- en sloopafval wordt vrijkomend materiaal bij de herinrichting van een straat direct hergebruikt. Oud beton wordt ter plaatse weer gebruikt voor het nieuwe beton.

Maar liefst 27 partijen zijn betrokken bij het innovatieve project.  De gemeente Apeldoorn werkt daarbij in de regio intensief samen met Hogeschool Saxion en Wageningen Research. Ook  wordt er een bewonersparticipatietraject opgestart.

Wegwijs maken

Bureau BUITEN heeft de gemeente wegwijs gemaakt in het schrijven van de Horizon 2020-aanvraag. Ook hebben onze adviseurs inhoudelijk advies gegeven over hergebruik van groenafval en bouw- en sloopmaterialen.

“Bureau BUITEN heeft dit proces vakkundig opgepakt. Het multidisciplinaire team beschikt over zowel procesmatige (subsidieproces) als inhoudelijke (groen en bouw/sloopafval) kennis. Dat geeft ons als opdrachtgever het volle vertrouwen dat de bijdrage vanuit Apeldoorn op een hoog niveau is komen te liggen. Ook naar de andere partners toe is de communicatie, correspondentie en discussie over de materie goed verlopen. Bureau BUITEN heeft zich opgesteld als partner én dat is de crux van deze succesvolle samenwerking!”, aldus Adriaan Hellemans van de gemeente Apeldoorn.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over duurzaamheid of Europese subsidies neem contact op met Rutger van Raalten, e-mailadres rutger.vanraalten@bureaubuiten.nl