Rutger van Raalten: “Er is veel ruimte om jezelf te ontwikkelen.”

Hoe is het om te werken bij Bureau BUITEN? Wij gingen in gesprek met adviseur Rutger van Raalten.

Even voorstellen

Rutger is senior adviseur en sinds oktober 2012 in dienst bij Bureau BUITEN. Hij werkt al 8 jaar bij ons. Hij had nog maar net zijn scriptie voor zijn master stadsgeografie aan de Universiteit Utrecht ingeleverd toen hij op de dag van zijn diploma-uitreiking een bericht van een vriend ontving over een vacature bij Bureau BUITEN. Anderhalve week later is hij toen gestart als junior adviseur.

Rutger: “In 2012 was het bureau nog een stuk kleiner dan nu, er werkten 9 collega’s. Samen met Anneke van Mispelaar werkte ik aan Europese projecten en met Janine Caalders heb ik mijn eerste grote onderzoek gedaan naar het gebruik en de waardering van toeristische en recreatieve voorzieningen in de regio Eindhoven. Daarvoor heb ik zelfs nog een dag op de High Tech Campus in Eindhoven gestaan om expats te vragen naar hun mening over de vrijetijdsvoorzieningen in de regio. In het begin draaide ik mee op de projecten en nu stuur ik de projecten aan.”

Wat doe je precies bij Bureau BUITEN?

“Ik werk aan een breed scala van projecten. Van het aansturen van projecten voor toekomstbestendige bedrijventerreinen, het ondersteunen van gemeenten bij de invoering van zero emissiezones (ZE-zones) voor stadslogistiek, het aansturen van de communicatie tot het opstellen van het MVO-beleid voor het bureau. Het werk is zeer veelzijdig.

Ook ben ik gedetacheerd geweest als EU-expert bij de gemeente Utrecht, Apeldoorn en Zeeland en heb ik als projectbeheerser gewerkt bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voor een bereikbaarheidsproject in het gebied tussen Amsterdam en Hoorn.

Eén van de leukste projecten die ik heb gedaan is het Europese Climate-KIC project BestMOB, wat ging over de ontwikkeling van nieuwe business modellen voor duurzame mobiliteit op basis van gedragsverandering. Het is erg leuk om aan verschillende typen projecten te werken. Het zijn vaak complexe opgaven met een korte doorlooptijd. Dat maakt het uitdagend en afwisselend.”

Ruimte voor ontwikkeling

“Er is veel ruimte voor ontwikkeling en kennisdeling. De lijnen zijn kort. Als je goede ideeën hebt en een concreet plan dan mag je daarmee aan de slag. Je zit niet vast aan een bepaald stramien en je wordt uitgenodigd om over veel zaken mee te denken. Het team is jong, betrokken en dynamisch.

Ook is het leuk om met verschillende collega’s te werken. Mijn rol in de projecten is in de loop van de jaren wel veranderd. Eerst draaide ik mee met projecten en nu coach ik collega’s om hun kwaliteiten verder te ontwikkelen. Ik vind het belangrijk om collega’s iets mee te geven, bijvoorbeeld hoe je het beste een projectplanning kunt maken.”

Ambities voor de toekomst

“Komende 5 à 10 jaar wil ik me verder specialiseren in gezonde en duurzame verstedelijking en leefomgeving en mobiliteit. Daarbij zie ik voor mijzelf vaker de rol van projectmanager, programmamanager of gebiedsregisseur. Ook wil ik de mobiliteitsactiviteiten van het bureau verder uitbouwen en inzetten op het ontwikkelen en uitvoeren van projecten op het gebied van wonen, werken, verblijven en verplaatsen in en rond de stad.”

Interesse om bij Bureau BUITEN te werken? Ga hieronder naar de openstaande vacatures.

Vacatures

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht