Nieuws

Stagiair Gijs: "Het werk is flexibel en de informele sfeer bevalt me goed."

Stagiair Gijs: "Het werk is flexibel en de informele sfeer bevalt me goed."

We gingen in gesprek met onze stagiair Gijs Vossenaar en vroegen hem hoe het is om bij het leukste adviesbureau in Utrecht te werken. Gijs is derdejaarsstudent Sociale Geografie en Planologie aan de Universiteit Utrecht.

Gijs: “Ik loop een halfjaar stage bij Bureau BUITEN. Tijdens mijn bachelor heb ik veel nieuwe dingen geleerd, maar steeds blijft de vraag “Wat kan ik hier in de praktijk nou eigenlijk mee?” door mijn hoofd spoken. Daarnaast weet ik nog niet zo goed waar mijn interesses binnen dit vakgebied liggen, waardoor ik bijvoorbeeld nog niet weet waar ik mijn scriptie over zou kunnen schrijven en welke master ik wil gaan volgen. Door stage te lopen hoop ik hier antwoorden op te vinden.”

Meewerken en stageonderzoek

“Tijdens mijn stage werk ik aan verschillende projecten die onderdeel uitmaken van het werkveld ruimtelijke economie. Zo werk ik nu aan het project Ontwikkelperspectief Lelylijn, waar ik een SWOT-analyse van de economie van Noord-Nederland heb uitgevoerd. Daarnaast werk ik aan een eigen stageonderzoek, waarbij ik onderzoek doe naar de succes- en faalfactoren van energiehubs bij bedrijventerreinen.”

Informele sfeer

“Doordat het werk bij Bureau BUITEN erg flexibel is, kan ik het goed combineren met mijn studie en bijbaan. De opdrachten die ik krijg zijn mijn eigen verantwoordelijkheid en ik kan mijn werktijd zelf indelen, waardoor ik de tijd die ik besteed aan stage kan afstemmen op hoe druk ik ben met mijn studie. Het jonge team collega’s en de informele sfeer bevallen me goed en het werk is meer dan alleen een kantoorbaan. Zo kom ik voor gesprekken en interne activiteiten ook regelmatig in andere delen van het land, wat het werk erg variërend maakt. Door mee te werken aan verschillende projecten en door het volgen van cursussen ontwikkel ik nieuwe vaardigheden die ik goed kan gebruiken bij het schrijven van mijn scriptie aan het einde van dit jaar.”

Reizen en stedentrips

“Naast mijn stage ben ik vaak op de tennis- en padelbaan te vinden. Daarnaast vind ik het erg leuk om te reizen en stedentripjes te maken. Zo ben ik momenteel een stedentrip door Oost-Europa met vrienden aan het plannen. In de toekomst hoop ik dan ook nog veel nieuwe mooie plekken te ontdekken, zowel binnen als buiten mijn werk.”

Ook stage lopen?

Wil je net als Gijs ook stage lopen bekijk dan onze stagevacatures op de Werken Bij pagina.