Nieuws

Stagiair Quim: "Ik leer elke dag weer iets nieuws."

Stagiair Quim: "Ik leer elke dag weer iets nieuws."

We gingen in gesprek met onze nieuwe stagiair Quim Vila Guerau de Arellano en vroegen hem hoe het is om bij het leukste adviesbureau in Utrecht te werken. Quim heeft net zijn bachelor Sociale Geografie en Planologie aan de Universiteit Utrecht afgerond.

Werken bij een adviesbureau

“Ik heb vorig jaar de bacheloropleiding afgerond. Tijdens mijn studie kwamen er steeds meer vragen in mij op. Zoals, wat kan ik nu concreet met alle theoretische kaders die ik tijdens mijn studie heb geleerd? Hoe pakt dat uit op de werkvloer? Welke vaardigheden zijn nog meer belangrijk om te leren, voordat ik echt ga werken? Om antwoord te krijgen op deze vragen heb ik ervoor gekozen om stage te lopen bij Bureau BUITEN in mijn tussenjaar.

Het leuke aan stagelopen bij Bureau BUITEN is dat het werk erg uiteenlopend is. Ik werk mee aan meerdere projecten. Voor deze projecten doe ik verschillende werkzaamheden. Voor het project Ontwikkelperspectief Lelylijn heb ik een beleidsanalyse uitgevoerd en voor een ander project heb ik meegewerkt aan een subsidiescan. Daarnaast ontwikkel ik promotiemateriaal voor de website. Zo heb ik met behulp van GIS kaarten gemaakt en ik schrijf een artikel dat betrekking heeft op het werk dat wij doen.”

Elke dag leer ik nieuwe dingen

“Behalve dat het werk gevarieerd is, geeft het mij veel voldoening hoeveel ik hier leer. Bureau BUITEN geeft mij verantwoordelijkheid en uitdagende opdrachten. Als ik er even niet uitkom, nemen mijn collega’s de tijd om het uit te leggen. Zo leer ik elke dag weer nieuwe dingen. Daarnaast heb ik als stagiair hier ook de kans gekregen om verschillende cursussen te volgen. Zo heb ik de cursus creatief denken en doeltreffend rapporteren gevolgd. Wat ik tijdens de cursussen heb geleerd, kan ik ook weer gebruiken in mijn studie.

Bureau BUITEN is een divers team, een mix van jonge mensen en ervaren adviseurs. Dit zorgt voor een fijne dynamiek binnen het bureau. Iedereen wil van elkaar leren. Een voorbeeld hiervan zijn de kantoormiddagen waarbij collega’s presentaties geven over de thema’s die relevant zijn binnen ons werkveld.”

Naar het buitenland

“Na mijn tussenjaar wil ik de masteropleiding Urban Studies volgen. Deze opleiding wil ik graag in het buitenland volgen, omdat het contact met mensen met andere normen en waarden je aan het denken zet. Hier ben ik achter gekomen toen ik een halfjaar aan Leeds University studeerde. Na de masteropleiding Urban Studies wil ik graag bij een adviesbureau werken.

Naast mijn studie en werk ben ik een actief persoon en hou ik niet van stilzitten. Ik ben vaak buiten te vinden op het voetbalveld of bij de sportschool. Verder kook ik graag. Dit is ook de reden dat ik deze zomer naar India ben geweest om mijn curry’s te perfectioneren.

Ook stage lopen?

Wil je net als Quim ook stage lopen bekijk dan onze stagevacatures op de Werken Bij pagina.