Bart van Rijkom

Bart is senior adviseur bij onze organisatie. Graag stellen wij Bart voor.

Kan je iets vertellen over je achtergrond?

“Ik heb de bachelor Sociale Geografie en Planologie en een master Economische Geografie afgerond aan de Universiteit Utrecht. Tijdens mijn master heb ik stage gelopen bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en aan een MIRT-onderzoek gewerkt. Na mijn studies ben ik gestart bij Bureau BUITEN als adviseur. Het adviesvak sluit goed aan bij mijn interesses en vaardigheden.”

Wat is jouw specialisme?

“Ik ben geïnteresseerd in tal van maatschappelijke vraagstukken. Daarom werk ik ook aan een breed scala aan projecten op het gebied van duurzaamheid, mobiliteit en luchtvaart, project- en procesmanagement, ruimtelijke economie en Europese projecten en programma’s. Ik ben nieuwsgierig en actief en ik begrijp liever dan dat ik oordeel. Ik ben sociaal, gemakkelijk in de omgang en daardoor erg toegankelijk. Ik kan snel schakelen, heb gevoel voor prioriteiten en beschik over de flexibiliteit en het vermogen om meteen te helpen.”

Waar krijg je energie van?

“Ik vind het adviseursvak interessant, omdat leren mijn belangrijkste drijfveer is. Door de verschillende projecten ben je in staat om met vernieuwende ideeën en het leggen van de juiste verbanden goede adviezen te geven, waarmee opdrachtgevers verder kunnen. Ook weet ik snel tot de kern van projecten door te dringen. Ik vind het belangrijk dat ruimtelijke ingrepen een positieve verandering teweeg brengen voor de (be)leefbaarheid van gebieden.”

Hoe is het om te werken bij Bureau BUITEN?

“Bureau BUITEN is een organisatie die stimuleert om het beste uit jezelf te halen. Het is een kleine organisatie, waarbij iedereen elkaar goed kent. Ik vind het leuk om mijn collega’s ook op een andere manier te leren kennen tijdens activiteiten naast het werk. Het geeft mij voldoening om te zien dat opdrachtgevers ook echt aan de slag gaan met de adviezen die wij hebben opgesteld.”

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

“Mijn vrijetijd besteed ik zeer veelzijdig. Ik hou van sporten, reizen en feesten en ik ben de ‘kok des huizes’. Ik hou van fitness, padel, tennis, kitesurfen, skiën en bergbeklimmen (mijn hoogterecord is 6.328 meter in Nepal).”

Bekijk ook de video van Bart waar hij vertelt over hoe het is om te werken bij Bureau BUITEN.

 

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht