Daphne van der Veer

Daphne is adviseur bij onze organisatie. Graag stellen wij Daphne aan je voor.

Kan je iets vertellen over je achtergrond?

“Ik heb geografie, Planologie en Milieu aan de Radboud Universiteit in Nijmegen gestudeerd. Daarna heb ik een master Cultural Geography & Tourism afgerond en mijn afstudeerstage bij Bureau BUITEN gedaan. Door mijn stage kwam ik er al snel achter dat het adviesvak goed aansluit bij mijn ambities en ben ik sinds 2019 aan de slag bij Bureau BUITEN als adviseur.”

Wat is jouw specialisme?

“Als cultureel geografe werk met ik met veel enthousiasme aan vraagstukken op het gebied van toerisme, recreatie en erfgoed. De dynamiek binnen de (stedelijke) ruimtelijke omgeving in relatie tot vrijetijdseconomie is iets wat me erg boeit. Het opstellen van een toeristisch-recreatieve visie voor een gemeente vind ik erg leuk, zo schreef ik mee aan de visie toerisme, recreatie en evenementen voor de gemeente Zeewolde. Ik werk graag gestructureerd en doelgericht.”

Waar krijg je energie van?

“Ik krijg er energie van om een onbekende plek eigen te maken en met mijn advies richting te geven aan (toekomstige) recreatieve en toeristische ontwikkelingen. Het leukste is om dit samen te doen in een team met één of meerdere collega’s. Samen staan we sterker, want met elkaars specialismen vullen we elkaar goed aan.

Hoe is het om te werken bij Bureau BUITEN?

“Bij Bureau BUITEN is er een goede balans tussen work hard en play hard, dat zorgt voor een prettige werkomgeving. Als adviseur krijg je al snel veel verantwoordelijkheden en ook voor persoonlijke ontwikkeling is er veel ruimte. Het werk is divers en afwisselend, doordat we voornamelijk op projectbasis werken heb je met veel verschillende onderwerpen en vraagstukken tegelijk te maken. Dit vraagt enige flexibiliteit, maar het zorgt ervoor dat elke werkdag weer anders is. Ik leer nog elke dag nieuwe dingen!”

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

“Mijn vrije tijd breng ik het liefst zoveel mogelijk door met mijn vrienden en familie. Ik hou van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen, maar mijn grootste hobby is de paardensport. Ik rij al paard van kleins af aan en het is een echte uitlaatklep voor mij.”

Toerisme en recreatie
Toekomstige recreatievraag

Ontwikkelrichtingen voor recreatiegebieden rondom de stad Utrecht