Desiree van der Heide

Desiree is senior adviseur bij onze organisatie. Graag stellen wij Desiree aan je voor.

Kan je iets vertellen over je achtergrond?

Ik heb Leisure, Tourism & Environment (MSc) gestudeerd in Wageningen. Voordat ik bij Bureau Buiten kwam werken, werkte ik bij de Provincie Noord-Holland als projectleider aan verschillende natuur- en recreatieopgaven in het gebied Oostelijke Vechtplassen (Loosdrecht en omgeving). Ik heb onder andere meegewerkt aan de realisatie Natuurnetwerk Nederland, de transitie van de recreatiesector en een gezamenlijk toekomstbeeld Recreatie OVP 2030. Daarvoor heb ik bij amsterdam&partners gewerkt aan de positionering en marketing van de Metropoolregio Amsterdam voor internationale bezoekers en nieuwe inwoners naar aanleiding van de Brexit. Dit in samenwerking met meer dan 30 gemeenten en DMO’s.

Wat is jouw specialisme?

Ik ben een verbinder: van data en beleid tot stakeholders met elkaar verbinden. Ik adviseer opdrachtgevers bij het vormen van een heldere blik op de toekomst en ik breng partijen samen. Ik zoom daarbij eerst in, tot in de kleinste details en probeer de opgedane kennis daarna te vertalen naar een krachtige, korte uitleg of zelfs in één beeld. Ik hou altijd de menselijke maat in het achterhoofd. Groots dromen, logisch denken en praktisch uitwerken.

Waar krijg je energie van?

De relatie tussen de mens en zijn leefomgeving fascineert mij. Ik word blij van nieuwe initiatieven, enthousiaste opdrachtgevers die écht iets willen veranderen in een gebied. Ik krijg energie van buiten de gebaande paden treden en samen met de opdrachtgever een inspirerend plan opstellen. Met name op gebied van beleving en aanbodontwikkeling. Ik werk in het bijzonder graag aan vraagstukken op gebied van beleefbare natuur, stedelijk (groen)gebied en in de kunst- en cultuursector. Bureau BUITEN is partner van de leefstijlvinder: ik hoor thuis in het vakje van de “avontuurzoeker”!

Hoe is het om te werken bij Bureau BUITEN?

Ik vind het leuk dat er veel verschillende opdrachten tegelijkertijd lopen en dat je als adviseur veel invloed hebt op aan welke projecten je werkt. Zo werk ik aan een subsidiescan voor een Middeleeuws scheepswrak, een toeristisch-recreatieve visie voor de gemeente Beverwijk en de Nieuwe Hollandse Waterlinies. Heel veelzijdig dus! En dat in een team van enthousiaste collega’s. Ook is er veel aandacht voor ontwikkeling en opleiding. Dat is belangrijk, want de wereld verandert snel.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik ben altijd bezig om iets te ‘maken’: van meubels opknappen, tot priegelige vulpen-tekeningetjes of knutselen met bijzondere papiertjes. Verder ga ik graag op ontdekkingstocht. Het maakt me niet uit of dat aan de andere kant van de wereld is of om de hoek. Ik probeer elke dag een straat in te lopen waar ik nog nooit ben geweest. Het zal je verbazen wat je tegenkomt als je ook maar één straatje afwijkt van je normale route. Ik win verder graag pubquizzen, ga naar het theater, luister veel podcasts en mijn sportieve doel voor komend jaar is om ‘pootje-over’ te leren op de schaatsbaan.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht