Jorien Posthouwer

Jorien is adviseur bij onze organisatie. Graag stellen wij Jorien aan je voor.

Kan je iets vertellen over je achtergrond?

“Als sociaal geograaf ben ik altijd nieuwsgierig naar de wereld om ons heen. Na mijn Bachelor sociale geografie en planologie aan de UvA heb ik de master Leisure, Tourism and Environment aan de Wageningen Universiteit gedaan. Vervolgens ben ik gaan werken bij een software bedrijf dat computer programma’s maakt om geografische kaarten mee te maken, ook wel Geografische Informatie Systemen (GIS) genoemd. Hier heb ik veel geleerd over hoe kaarten en data ons kunnen helpen de wereld om ons heen beter te begrijpen.”

Wat is jouw specialisme?

“Ik zet graag mijn kennis van het werken met data en GIS in voor geografische vraagstukken. Soms om een kaart of een app te maken waardoor je in een oogopslag kunt zien wat ergens van belang is. Maar ook om complexere ruimtelijke data analyses te doen waardoor je nieuwe inzichten opdoet over ruimtelijke verbanden.”

Waar krijg je energie van?

“Een goede samenwerking, een project met een positieve maatschappelijke impact of als iedereen iets nieuws heeft geleerd.”

Hoe is het om te werken bij Bureau BUITEN?

“Mijn collega’s bij Bureau BUITEN zijn echte vak-experts met veel kennis van zaken. Daarnaast zijn ze heel hartelijk en behulpzaam, dat maakt het een inspirerende en fijne plek om te werken.”

Wat doe je in je vrije tijd?

“Ik ben net moeder geworden dus van vrije tijd is de laatste tijd weinig sprake. Maar als het kan lees ik graag. Ook doe ik aan creatief schrijven en speel ik af en toe banjo.”