Jos van Heest

Jos van Heest is senior adviseur bij onze organisatie. Graag stellen wij Jos aan je voor. 

Kan je iets vertellen over je achtergrond?

Ik ben opgeleid als economische geograaf aan de Universiteit Utrecht. In 2017 ben ik direct na het afronden van mijn master bij Bureau BUITEN aan de slag gegaan. Ik wilde mezelf graag verder ontwikkelen in het doorgronden van ruimtelijk-economische vraagstukken. Daar heb ik bij Bureau BUITEN alle ruimte voor gekregen en ben ik doorgegroeid naar senior adviseur.

Wat is jouw specialisme?

Ik werk het liefst aan projecten op het snijvlak van ruimte, economie en maatschappelijke transities, zoals de energietransitie en circulaire economie. Voorbeelden daarvan zijn de verduurzaming van werklocaties of de ruimtelijke effecten van de circulaire economie. Sinds een aantal jaar ben ik trekker van ons thema Energie & Duurzame omgeving.

Waar krijg je energie van?

Ik vind het leuk om samen met betrokkenen tot slimme oplossingen voor ruimtelijke vraagstukken te komen en zo onze leefomgeving een stukje duurzamer en mooier te maken. Ook hou ik ervan om nieuwe ideeën te ontwikkelen en deze tot concreet toepasbare producten of diensten uit te werken, bijvoorbeeld onze tool Brede Welvaart.

Hoe is het om te werken bij Bureau BUITEN?

De diversiteit aan projecten, werkzaamheden en opdrachtgevers maakt het werk nooit saai. Ik hou van de dynamiek die het werk met zich meebrengt. Vanuit het bureau is er veel aandacht voor persoonlijke groei en altijd ruimte voor initiatief. Daarnaast hebben we een bevlogen, collegiaal en ook nog eens gezellig team!

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Ik heb een passie voor muziek. Ik speel gitaar en een funk- en soulband (samen met collega Mick) en luister graag naar (live)muziek. Daarnaast heb ik het golfsurfen afgelopen jaren helemaal ontdekt. Als het even kan rij ik voor of na werktijd richting zee om een aantal golven te pakken!