Maaike Notenbomer

Maaike is adviseur bij onze organisatie. Graag stellen wij Maaike aan je voor.

Kan je iets vertellen over je achtergrond?

“Ik heb een brede opleiding gevolgd op het gebied van vastgoed, toerisme en sociale geografie & planologie. Vanuit die verschillende invalshoeken kijk ik naar de impact die wij als mens hebben op onze omgeving en hoe we die impact in goede banen kunnen leiden. Hiervoor werkte ik bij de gemeente Utrecht als projectmanager aan verschillende project- en gebiedsontwikkelingen in de stad Utrecht. Zo begeleidde ik de gebiedsontwikkeling Rijnvliet en was ik onderdeel van het projectmanagement team van Wonderwoods. Twee projecten waarin de integraliteit van hedendaagse ruimtelijke opgaven duidelijk naar voren komt. Want hoe laten we de stad en de natuur in harmonie met elkaar samenleven en hoe gebruiken we ruimte efficiënt zonder daarbij in te leveren op verblijfskwaliteit? Bij Bureau BUITEN werk ik aan deze en andere vraagstukken op het gebied van ruimtelijke economie en vrijetijdseconomie.”

Wat is jouw specialisme?

“Mijn kracht zit in mijn enthousiasme. Ik kan gepassioneerd vertellen en dring snel door tot de kern van een verhaal. Ik zorg ervoor dat lastige materie voor iedereen inzichtelijk is, zodat mensen zich gehoord voelen en iedereen aangehaakt blijft. Ik neem graag mensen mee in mijn verhaal en weet dit verhaal op een pakkende manier over te brengen. Op die manier werkt mijn enthousiasme aanstekelijk.”

Waar krijg je energie van?

“Ik krijg energie van nieuwe uitdagingen en de samenwerking met (groepen) mensen. Ik zit graag met een diversiteit aan mensen of partijen om de tafel om, het liefst buiten de gebaande paden om, een nieuw plan, visie of concept te bedenken. Juist als samenwerking niet vanzelfsprekend is zie ik het als een uitdaging om mensen bij elkaar te brengen en samen tot een gedragen eindproduct te komen.”

Hoe is het om te werken bij Bureau BUITEN?

“Werken bij Bureau BUITEN is heel divers. De ene dag schrijf je een offerte, de volgende dag bespreek je met een groep van twintig ondernemers hoe de economische visie van hun gemeente er uit moet komen te zien. Het werken aan een grote variëteit aan opgaven en de gezelligheid op kantoor maken dat je je niet hoeft te vervelen.”

Wat doe je in je vrije tijd?

“Ik ben graag actief en buiten. Een combinatie van die twee is al helemaal mooi. Kamperen, hardlopen, rondstruinen op een festival of de provincie ontdekken op de racefiets, daar geniet ik van.”