Miles Copping

Miles is senior adviseur bij onze organisatie.

Kan je iets vertellen over je achtergrond?

“Voor zover ik mij kan herinneren ben ik altijd geïnteresseerd in geografie. Op de basisschool tekende ik snelwegen en maakte ik kaartjes van mijn favoriete skigebied. Aardrijkskunde was, samen met economie, mijn favoriete vak op de middelbare school. De bachelor Sociale Geografie en Planologie aan de UvA en de master Economische Geografie aan de UU waren daarom logische keuzes. De stage voor mijn master liep ik bij Bureau BUITEN. Sinds 2016 ben ik adviseur bij onze organisatie.”

Wat is jouw specialisme?

“Mijn kracht ligt in mijn gestructureerde en pragmatische aanpak en integraal denken. Ik weet ontwikkelingen op gebied van economie, demografie en duurzaamheid goed aan elkaar te verbinden en ik benader vraagstukken altijd van meerdere kanten. Mijn werkzaamheden zijn altijd gestoeld op goed onderbouwde onderzoekmethodieken. GIS en data spelen daarin vaak een belangrijk rol. Ik luister, stel vragen en leef mij in. Het eindresultaat is pas goed als het ook gedragen wordt.”

Waar krijg je energie van?

“Ik ben ervan overtuigd dat we onze wereld beter, mooier en eerlijker kunnen maken. Initiatieven die daarop zijn gericht bieden inspiratie en geven mij energie. Initiatiefnemers zijn veelal gepassioneerd en gedreven om iets beter/anders te willen doen. Bovendien bezitten velen van hen vaak een flinke portie (benodigde) lef. Daar bewonder ik hen om, ook als resultaten (nog) op zich laten wachten.”

Hoe is het om te werken bij Bureau BUITEN?

“Onze organisatie is klein genoeg om iedereen goed en persoonlijk te kennen. De lijnen zijn kort en de sfeer is gemoedelijk. De activiteiten die wij samen ondernemen dragen daar zeker aan bij. Tegelijkertijd is onze organisatie groot genoeg om een eigen ontwikkelingsrichting te kiezen. Iedereen heeft zijn eigen expertise en vaardigheden maar we werken samen aan het gemeenschappelijk doel: Nederland mooier, sterker en duurzamer maken.”

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

“Ik ben een fervent treinreiziger en heb een eigen Youtube-kanaal over treinreizen. Verder beheer ik een deelauto bij mij in de buurt en trek ik er in het weekend graag op uit met, je raad het al, met mijn ‘eigen’ deelauto of met de trein. Aan onze woning in de Betuwe valt ook altijd wel wat te verbeteren/verduurzamen.”

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht