Ruben Schepens

Ruben is adviseur bij onze organisatie.

Kan je iets vertellen over je achtergrond?

“Ik heb milieu-maatschappijwetenschappen gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Daarna heb ik een master Spatial Transport and Environmental Economics afgerond en mijn afstudeerstage bij Bureau BUITEN gedaan. Door mijn stage kwam ik er al snel achter dat Bureau BUITEN goed aansluit bij mijn interesses en ben ik sinds 2020 aan de slag als adviseur.”

Wat is jouw specialisme?

“Als ruimtelijke econoom en adviseur duurzame omgeving werk ik met veel enthousiasme aan vraagstukken op het gebied van het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Ook werk ik vaak aan economische visies voor gemeenten. Bij zo’n economische visie komen alle verschillende facetten van een regionale economie bijeen. Denk bijvoorbeeld aan werkgelegenheidsvraagstukken, ruimtevraag, energietransitie en netcongestie. Daarnaast werk ik ook veel aan het uitwerken van Europese subsidieaanvragen. We helpen opdrachtgevers dan met het opstellen van een goed projectplan wat kansrijk is voor de toekenning van subsidies.”

Waar krijg je energie van?

“Het leuke en tegelijkertijd het lastige van het adviesvak is dat je voor opdrachtgevers door het hele land werkt. Iedere regio en gemeente heeft een uniek profiel met verschillende vraagstukken. Het is dan aan ons om deze situatie te overzien en met een goed advies te komen. Bij Europese subsidieaanvragen is het mooi om te zien hoe je in een hele korte tijd een projectidee kunt uitwerken naar een kansrijk projectplan.”

Hoe is het om te werken bij Bureau BUITEN?

“Bureau BUITEN is een uitdagende werkgever waar je snel veel leert. Het werk is enorm divers en vraagt in de eerste maanden veel van je. Naast het uitdagende werk is er ook genoeg ruimte en tijd voor eigen ideeën, teamdagen en uitjes. Omdat Bureau BUITEN een klein bedrijf is met ca. 25 medewerkers ken je iedereen goed en ben je echt onderdeel van het team.”

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

“In mijn vrije tijd ben ik veel op de tennisbaan te vinden en kijk ik daarnaast ook veel sport op tv. Andere grote hobby’s zijn het beklimmen van bergen en wintersporten. Daarnaast spreek ik graag regelmatig af met vrienden en familie om samen leuke dingen te doen.”

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht