Rutger van Raalten

Rutger is senior adviseur bij onze organisatie. Graag stellen wij Rutger aan je voor.

Kan je iets vertellen over je achtergrond?

“Treinen, kaarten en wegen, al vanaf jonge leeftijd was het duidelijk waar mijn interesse lag. Niet verwonderlijk dan ook dat ik Sociale Geografie & Planologie ging studeren aan de Universiteit Utrecht. Door mijn master Stadsgeografie en stage bij een verkeersonderzoeksinstituut in Berlijn (DLR) specialiseerde ik mij verder in mobiliteit, gedragsverandering en stedelijke ontwikkeling. In 2012 studeerde ik af en startte ik bij Bureau BUITEN.”

Wat is jouw specialisme?

“Ik werk veelvuldig aan projecten met een grote procescomponent. Complexe projecten waarin het van belang is snel de materie eigen te maken, te schakelen en het overzicht te bewaren. Vaak zijn dit projecten op het gebied van mobiliteit en (groot)stedelijke opgaven. Daarnaast werk ik al meer dan 10 jaar aan EU-projecten, van het verkennen van subsidiekansen tot het coördineren van subsidieaanvragen en projectmanagement van EU-projecten. Energie, klimaat, duurzame mobiliteit en biodiversiteit zijn daarin veelvoorkomende thema’s waar ik graag aan werk én een bijdrage aan lever.”

Waar krijg je energie van?

“Van nieuwe avonturen. Mij verdiepen in nieuwe onderwerpen, regio’s of samenwerkingen. Alles zolang het maar een ruimtelijke component heeft. Behoorlijk allround dus. Dat daagt mij uit en houdt mij scherp.”

Hoe is het om te werken bij Bureau BUITEN?

“Wij hebben een jong, energiek én ervaren team. Je kan in korte tijd veel van elkaar leren en er is veel ruimte voor eigen initiatief. Hard werken onder vaak hoge tijdsdruk hoort bij het vak, maar er is altijd een collega die voor je klaarstaat om te ondersteunen of een goede anekdote te delen.”

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

“Ik trek er graag op uit in binnen- en buitenland. Zoveel mogelijk plekken moeten verkend worden – mooi of lelijk (maar interessant). Ik hou van het bos en de bergen, oude binnensteden en verlate industriepanden. Van architectuur, concerten en fotografie en weidse landschappen. Grote kans dat je mij daar vindt op een racefiets of op de mountainbike.”

Bekijk ook de video van Rutger waar hij vertelt over hoe het is om te werken bij Bureau BUITEN.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht