Sander Kooijman

Sander is partner bij onze organisatie.

Kan je iets vertellen over je achtergrond?

“Geboren in Brabant, ben ik in Nijmegen Planologie gaan studeren. Na mijn stage bij Buck Consultants International, ben ik daar geruime tijd werkzaam geweest. Naast projecten op het gebied van economische ontwikkeling, transport en logistiek gaf ik ook leiding aan grote Europese onderzoeksprojecten. In 2005 werd ik partner bij Bureau BUITEN en ben daar vanaf het begin lid van het managementteam.”

Wat is jouw specialisme?

“De laatste jaren trek ik meestal de grotere ‘proces-projecten’. Die kunnen over allerlei onderwerpen gaan, van de energietransitie tot mobiliteit. Daarbij streef ik altijd naar een goede samenwerking met de opdrachtgever, waarbij diens vragen en zorgen centraal staan. Ik probeer de balans te vinden tussen luisteren en sturen. Ik werk van nature gestructureerd en ik ben ervan overtuigd dat verwachtingsmanagement en duidelijke afspraken de basis vormen voor een succesvol proces”.

Waar krijg je energie van?

“Het geeft mij voldoening als het lukt om verschillende partijen, elk met hun eigen prioriteiten en gezichtspunten, tot overeenstemming en samenwerking te brengen. Waardoor wederzijds begrip ontstaat en je daarmee een kleine, en soms ook een grote, stap zet in een complex traject. Het is fijn om te merken dat de opdrachtgever dat dan ook waardeert en uitspreekt. Daarnaast vind ik het ook mooi als je een collega die als stagiair of junior bij ons is begonnen, ziet doorgroeien tot een zelfstandig opererend adviseur. ”

Hoe is het om te werken bij Bureau BUITEN?

“Never a dull moment: er is geen dag hetzelfde en ‘sleur’ komt bij ons niet voor. De grote afwisseling van onderwerpen en projecten, het samen met collega’s werken aan een oplossing of proces en het leuke contact onderling, niet alleen binnen het bureau maar ook met opdrachtgevers, die mix maakt werken bij BUITEN zo leuk.”

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

“Ik reis graag en heb dan ook al heel wat van de wereld gezien. Binnen Europa is Italië een favoriet. Tijdens mijn reizen is lekker eten altijd een vast onderdeel. Daarnaast spreek ik graag met vrienden en vriendinnen af. Ik kom altijd tijd tekort om alles te doen wat ik zou willen oppakken.”

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht