Sergej Bulterman

Sergej is senior adviseur bij onze organisatie. Graag stellen wij Sergej aan je voor.

Kan je iets vertellen over je achtergrond?

Ik heb economische geografie gestudeerd in Utrecht en heb daar toen ook een jaar als onderzoeker aan de faculteit gewerkt. Daarna was ik 10 jaar senior economist en teamleider bij het economisch bureau van de Rabobank. Vanaf 2008 ben ik actief als zelfstandig adviseur op het gebied van regionaal- en ruimtelijk-economische vraagstukken. In die periode was ik ook als associate lector ‘ondernemer in het mkb’ verbonden aan Hogeschool INHolland. Sinds 2024 werk ik met veel plezier drie dagen in de week voor Bureau Buiten. Hier wil ik mijn ervaring graag inzetten én veel van collega’s leren.

Wat is jouw specialisme?

Door de jaren heen heb ik door het hele land heen verschillende projecten uitgevoerd. Variërend van economische visies, sector- en ketenanalyses van tuinbouw en de creatieve industrie, position papers opgesteld voor regionale clusters en werklocaties tot regionale duurzaamheidsmetingen. En voor een breed scala aan opdrachtgevers: gemeenten, vastgoedpartijen, ondernemersorganisaties en -intermediairs en onderwijsinstellingen.

Waar krijg je energie van?

De diversiteit aan vraagstukken en opdrachtgevers maakt dit vak zo leuk. Steeds weer in een andere regio actief zijn en in contact komen met ondernemers en andere stakeholders. Door de regio in te gaan, kan ik  mij inleven in het gebied, de sfeer en de eigenheid proeven. De couleur locale van het mooie Nederland boeit mij zeer. Met steeds weer een wat andere mix aan culturele, sociale en economische belangen en beweegredenen, waarmee we in ons werk te maken hebben.

Hoe is het om te werken bij Bureau BUITEN?

Bureau BUITEN is een kleine organisatie waar iedereen elkaar kent en waar intensief wordt samengewerkt in projecten. De afwisseling in opdrachten zorgt ervoor dat je voortdurend nieuwe ervaringen opdoet en je blijft ontwikkelen. We leren continu van elkaar. En ondanks de drukte zorgen we ervoor dat er tijd overblijft voor ontspanning en leuke sociale activiteiten.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Ik probeer veel buiten te zijn: de natuur in, mijn (moes)tuin of naar een culturele bestemming. Ik kan niet zo goed lang stilzitten, behalve op een fietszadel: ik ga graag op fietsvakantie. En in een goed restaurant of op een gezellig terras hou ik het ook best lang uit. Maar omdat mijn werk vooral denkwerk is, heb ik de behoefte om in mijn vrije tijd vaak fysiek bezig te zijn, iets met mijn handen te doen: klusjes doen, tuinieren en bewegen.