Wij werken aan

Economie en werklocaties

Wij werken met passie aan een sterke en duurzame economie in een aantrekkelijke omgeving.

Economie en werklocaties

Bent u op zoek naar een economische visie, wilt u inzicht in de toekomstbestendigheid van werklocaties en daarvoor een uitvoeringsprogramma ontwikkelen? Of wilt u weten wat de kansen en mogelijkheden zijn voor gemengde woon-werkgebieden? Wij denken graag met u mee.

Regionale economie en werklocaties in breder perspectief

Hoe en waar we in Nederland werken en ondernemen, verandert continu. We stellen eisen aan de plek waar we werken en ondernemen en zoeken naar nieuwe samenwerkingsvormen om met de overheid, het onderwijs, bewoners en ondernemers de regionale economie te versterken.

Ook spelen bereikbaarheid en mobiliteit een belangrijke rol. Multimodale en duurzame bereikbaarheid zorgen er mede voor dat de lokale, regionale, nationale en internationale economie goed functioneert. Maar er speelt nog veel meer mee: de opgaven rond klimaatadaptatie en de energietransitie, de vraag naar woningen, de behoefte aan een fijne werk- en woonomgeving en de toenemende druk op de ruimte die daarmee samenhangt.

Wij vinden dat werken, wonen, mobiliteit, gebiedsontwikkeling en andere ruimteclaims met elkaar in verbinding moeten staan. Alleen zo wordt de volle potentie van de lokale en regionale economie benut.

Onderzoek en advies op verschillende schaalniveaus

Onze adviseurs doen gedegen onderzoek en geven strategisch advies, waarbij duurzaamheid en kwaliteit centraal staan. Wij stellen een strategie op voor een binnenstedelijke transformatieopgave, doen een marktanalyse voor toekomstbestendige werklocaties of maken een economische visie en een uitvoeringsprogramma. Ons uitgangspunt is altijd economische kansen vergroten én tegelijkertijd stappen zetten in ruimtelijke kwaliteit, duurzaamheid en leefbaarheid van een gebied of regio.

Toekomstbestendige bedrijventerreinen

Gemeenten, provincies, ondernemersverenigingen, parkmanagers en individuele ondernemers willen dat bedrijventerreinen toekomstbestendig worden of blijven. Benieuwd wat daarbij komt kijken en wat wij kunnen betekenen? Lees verder in ons kennisdossier over bedrijventerreinen.

Brede Welvaart

Welvaart bestaat uit meer dan alleen de groei van het aantal banen en het bruto regionaal product. Ecologische en sociaal-maatschappelijke aspecten van welvaart spelen voor inwoners en beleidsmakers een steeds belangrijkere rol. Met de tool ‘Brede Welvaart’ brengt Bureau BUITEN op gemeente- en/of regioniveau de aspecten van Brede Welvaart in kaart. Lees hier meer in het kennisdossier over Brede Welvaart.

Grip op data met GIS

Wilt u inzicht krijgen in data en deze vertalen naar relevante informatie? Analyse van data zorgt hiervoor. Onze data en GIS-experts doen data-analyses en zorgen ervoor dat de informatie terecht komt in interactieve kaarten, figuren, aantrekkelijke dashboards en apps. Hiermee krijgt u grip op data. Ga voor meer informatie naar de GIS pagina.

Samenwerken is de sleutel

Onze adviseurs pakken de opgaven graag samen met u op, als externe adviseurs of vanuit een detachering. Wij zorgen ervoor dat alle partijen, zoals bedrijven, bewoners en overheden geënthousiasmeerd en actief betrokken worden. Wij werken op verschillende schaalniveaus: van regionale strategieën tot uitvoering op lokaal niveau.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Of wilt u een keer vrijblijvend met ons in gesprek? Neem contact op met Joost Hagens, e-mailadres joost.hagens@bureaubuiten.nl of bel ons op 030-2318945.

Economie en werklocaties
Project

Een bloeiende creatieve industrie in een levendige stad

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht