Vacature

Ervaren adviseur toerisme en recreatie

Vacature adviseur toerisme en recreatie

Heb jij passie voor de vrijetijdssector en ruime werkervaring op het gebied van toerisme en recreatie? Ben je nieuwsgierig, dring je graag door tot de kern van een vraagstuk en ga je complexe opgaven niet uit de weg? En vind je het leuk om verantwoordelijkheid te dragen voor projecten als projectleider? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Bureau BUITEN is per direct op zoek naar een ervaren adviseur toerisme, recreatie en erfgoed voor 32-40 uur per week. We zoeken een enthousiaste collega die met een frisse en open blik aan de slag gaat met vraagstukken over de balans tussen toerisme, recreatie en leefbaarheid, duurzaam toerisme en het versterken van de maatschappelijke waarde van erfgoed.

Wat ga je doen

Als adviseur toerisme, recreatie en erfgoed werk je samen in projectteams aan verschillende toeristisch-recreatieve projecten. Je neemt de taak van projectleider op je en stuurt het team van adviseurs aan. Elke adviseur werkt gemiddeld aan vier tot vijf projecten tegelijk. Je werkt bijvoorbeeld aan:

 • Het opstellen van een toeristisch-recreatieve visie of uitvoeringsprogramma.
 • Een advies en strategie op het gebied van bewuste bestemmingen (duurzaam toerisme).
 • Ontwikkelen van verschillende scenario’s voor de herbestemming van erfgoed.
 • De uitvoering van een haalbaarheidsonderzoek voor nieuwe horecaconcepten of bezoekerscentra.
 • Het schrijven van offertes en het voorzitten en begeleiden van (bewoners)bijeenkomsten.

Ook zijn er mogelijkheden om tijdelijk gedetacheerd te worden bij één van onze opdrachtgevers. Dit zijn meestal overheden, maar we werken ook voor regionale samenwerkingsverbanden en natuurorganisaties. We duiken graag diep de inhoud in en verliezen hierbij nooit de belangen van de omgeving uit het oog. Door het betrekken van de omgeving en belanghebbenden in een participatief proces werken we naar een gedragen resultaat. Spreekt jou dit aan? Dan is deze baan echt iets voor jou!

Wij zoeken

Wij zoeken een enthousiaste collega die sterk in zijn/haar schoenen staat, goed kan organiseren, een team kan aansturen en zelfstandig en projectmatig werkt. Je kan meerdere ballen in de lucht houden en werkt graag aan verschillende projecten tegelijk. Wij vragen van jou:

 • Een afgeronde academische master in geografie, planologie, (vrijetijds)economie, toerisme of een andere relevante studierichting.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van toerisme, recreatie en/of erfgoed.
 • Ervaring in een adviserende rol, ervaring bij een adviesbureau is een pré.
 • Je bent in staat zelfstandig projecten te trekken en kunt mensen op een prettige manier aansturen en verantwoordelijkheden binnen een team verdelen.
 • Affiniteit met (in ieder geval) één van onze andere thema’s: economie en werklocaties, mobiliteit, energie en duurzame omgeving en Europese subsidies.
 • Goede communicatieve vaardigheden en een open en sociale persoonlijkheid. Je schrijft helder, presenteert vlot en je kunt goed en kritisch luisteren en doorvragen.
 • Brede algemene ontwikkeling en nieuwsgierigheid naar maatschappelijke en ruimtelijke ontwikkelingen.
 • Een sterk analytisch vermogen en goede schrijf- en presentatievaardigheden.
 • Je bent goed in het leggen en onderhouden van contacten, hebt een bestaand netwerk en vindt het leuk om dat bij ons verder uit te bouwen en te benutten voor acquisitie van toekomstige projecten.

Wij bieden

Ons team bestaat uit circa 30 enthousiaste collega’s met verschillende specialistische achtergronden. Onze kracht is het steeds weer samenbrengen van deze expertises voor de beste aanpak voor het vraagstuk. Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en teambuilding helpt ons het beste uit onszelf te halen. We zijn een open én platte organisatie met een informele sfeer. Je krijgt dan ook alle ruimte om te groeien, zowel inhoudelijk als persoonlijk. Je kan jezelf zijn en er is veel ruimte voor eigen initiatief en frisse ideeën.

Wij bieden een afwisselende functie met incompany trainingen, een marktconform salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Voorbeelden zijn 30 vakantiedagen (op basis van 40 uur), een persoonlijk opleidingsbudget, een NS-Business Card en/of andere reiskostenvergoeding, laptop en telefoon en een goede pensioenregeling.

Er is natuurlijk ook ruimte voor ontspanning. We organiseren regelmatig borrels, sportieve events en de jaarlijkse Bureau BUITEN-dag. We zijn begin dit jaar verhuisd naar een nieuw, fijn kantoor aan de prachtige Wittevrouwensingel in Utrecht, vlakbij het Griftpark.

  

Ben je geïnteresseerd?

Wil jij deze uitdagende, veelzijdige baan waarbij je jezelf continu blijft ontwikkelen? Vul dan onderstaand sollicitatieformulier in. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Sanne van Kessel, hr@bureaubuiten.nl.

Sollicitatieformulier

 • Max. bestandsgrootte: 32 MB.
 • Max. bestandsgrootte: 32 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.