Vacature adviseur recreatie, toerisme en erfgoed

Vacature adviseur recreatie, toerisme en erfgoed

Wat is er nodig om goed te kunnen voorzien in de toenemende behoefte aan buitenrecreatie? Hoe zorgen we voor een vitaal verblijfsaanbod dat past bij de wensen van de gast? En hoe kan vrijkomend erfgoed behouden blijven en beleefbaar worden gemaakt door een passende nieuwe functie?

Wij werken dagelijks aan vraagstukken op het gebied van recreatie en toerisme, erfgoed, economie en werklocaties, mobiliteit, energie en duurzame omgeving en Europese projecten. Zo maken wij Nederland sterker, mooier en duurzamer. Wil je hieraan bijdragen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen

Als ervaren adviseur werk je met een open en frisse blik samen met collega’s aan verschillende projecten. Je gaat aan de slag met het opstellen van een toeristisch-recreatieve visie of een uitvoeringsprogramma, je onderzoekt de mogelijkheden voor herbestemming van een monument of je maakt een plan voor het beter beleefbaar en toegankelijk maken van een recreatiegebied. Een aantal concrete projecten waar wij aan werkten zijn:

 • Visie vrijetijdseconomie en strategie kwaliteitsvol verblijf Zuid-Limburg
 • Verkenning naar de behoefte aan een beleidskader voor durfsporten in de provincie Noord-Holland
 • Ontwikkelvisie voor erfgoed van de Nieuwe Hollandse Waterlinie
 • Uitvoeringsagenda recreatie en toerisme gemeente Dronten
 • Opzetten van een routebureau voor de provincie Zuid-Holland
 • Vraag-aanbodanalyse en ontwikkelstrategie voor recreatiegebieden in de provincie Utrecht

Je werkt meestal vanuit ons kantoor in hartje Utrecht, maar ook werken bij de opdrachtgever op basis van detachering en vanuit huis, behoort tot de mogelijkheden. We gaan als adviseurs graag op stap. We spreken af met onze opdrachtgevers, organiseren sessies met belanghebbenden, of nemen een kijkje in één van de gebieden waar we over adviseren.

We werken in compacte projectteams waarin je als ervaren adviseur een centrale rol hebt. Je werkt samen met junior adviseurs en schakelt met senior adviseurs waar nodig is en gewenst. Je werkt aan verschillende projecten tegelijk en deelt je werkweek zelf in. Je stuurt junior adviseurs aan en onderhoudt zelf contacten met opdrachtgevers. Naast het werken aan projecten krijg je volop de kans om jezelf op andere manieren ontwikkelen, door trainingen te volgen en congressen te bezoeken.

Wij vragen

 • Je hebt een afgeronde academische opleiding geografie, planologie, vrijetijdseconomie, toerisme of een andere relevante richting.
 • Je hebt tenminste drie jaar relevante werkervaring op het gebied van de vrijetijdseconomie (recreatie en/of toerisme, een combinatie met erfgoed is een pré).
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en je kunt overtuigen en inspireren.
 • Je beschikt over een brede algemene ontwikkeling en maatschappelijke belangstelling en bent omgevingsbewust.
 • Je bent enthousiast, gemotiveerd en weet van aanpakken.
 • Je bent analytisch sterk, formuleert helder, schrijft overtuigend en presenteert vlot.
 • Je bent goed in het leggen en onderhouden van contacten, hebt ervaring met acquisitie en/of beschikt over een eigen netwerk.
 • Ervaring bij een adviesbureau is een pré.
 • Affiniteit met duurzaamheid & energie en/of ruimtelijke economie is een pré.

Wij bieden

Wij bieden een afwisselende functie met carrièreperspectief binnen een enthousiast en dynamisch team van ruim 20 ambitieuze adviseurs. Bij Bureau BUITEN wordt hard gewerkt aan inhoudelijke, interessante projecten. Daarnaast is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, het vormgeven van je eigen werkzaamheden en het ontwikkelen van je eigen specialisme.

Er is natuurlijk ook ruimte voor ontspanning. Denk aan een borrel bij de urban Jeu de Boules bar, een pubquiz in het kleinste café van Utrecht en de jaarlijkse Bureau BUITEN-dag. We bieden een marktconform salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 30 vakantiedagen, een persoonlijk opleidingsbudget, een NS-Business Card en/of andere reiskostenvergoeding en een goede pensioenregeling.

Ga je de uitdaging aan?

Ben je op zoek naar een veelzijdige baan waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen? En spreekt ons bureau en het werk wat we doen je aan? Vul dan voor 28 juni 2021 hieronder het sollicitatieformulier in. Voor meer informatie over de vacature neem contact op met Daniek Nijland, e-mail daniek.nijland@bureaubuiten.nl, telefoon 030-2318945.

Sollicitatieformulier

 • Max. bestandsgrootte: 32 MB.
 • Max. bestandsgrootte: 32 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.