Vacature

Ervaren adviseur EU-projecten

Ervaren adviseur EU-projecten

Beschik jij over de kwaliteiten om projecten in goede banen leiden? Wil je aan projecten werken die bijdragen aan een duurzaam Nederland en Europa? Krijg je energie van werken aan (inter)nationale opgaven samen met partners in binnen- en buitenland? Solliciteer dan meteen!

Wat ga je doen

Je komt het EU-team versterken als ervaren adviseur én je gaat samen met senior en junior adviseurs aan de slag met EU-projecten. Met een open en frisse blik pak je samen met je collega’s uitdagende projecten op voor verschillende opdrachtgevers (gemeenten, regio’s, provincies, ministeries en meer) in Nederland, Vlaanderen en (incidenteel) daarbuiten. Je werkt aan interessante onderwerpen, waarbij je ook actief meeschrijft aan de inhoud. Je bent sterk inhoudelijk betrokken bij de Europese projecten. Kwaliteit staat hierin altijd voorop.

 • Je werkt aan verschillende EU-projecten: subsidieverkenningen, subsidieaanvragen, projectmanagement en programmaontwikkeling.
 • Je vervult een zelfstandige rol, waarin je de sturende kracht of één van de sturende krachten bent van het project. Dit betekent dat je het aanspreekpunt bent voor de opdrachtgever en (lead) partners en je zorgt dat projecten onder controle blijven door te letten op planning, budget en eerder gemaakte afspraken.
 • Je organiseert, coördineert en zit bijeenkomsten en overleggen voor.
 • Je proceswerkzaamheden combineer je met een flinke dosis inhoudelijke werkzaamheden. De inhoud is altijd anders, door de verschillende projecten waaraan je werkt. Voorbeelden van thema’s waar Bureau BUITEN recent aan heeft gewerkt in EU-verband zijn: energiearmoede, hittestress, duurzaam toerisme, PFAS, circulaire economie, onderwijs en training en verduurzaming van industriële clusters.
 • Je bent een belangrijke pion in ons projectteam (vaak 2-3 teamleden in wisselende samenstelling) en je vindt het leuk om junior collega’s te begeleiden.

Lees hier meer over de projecten die we uitgevoerd hebben, waaraan jij in potentie ook een bijdrage kunt gaan leveren.

Wij zoeken

Een ervaren adviseur met een aantal jaren relevante werkervaring. Wij vragen:

 • Een afgeronde masteropleiding in Europese studies, sustainable development, geografie, planologie, (vrijetijds)economie of een andere relevante richting.
 • Relevante werkervaring, waarbij je eerder hebt gewerkt aan EU-projecten op het gebied van energie, klimaatadaptatie, biodiversiteit, creatieve en culturele sector, erfgoed, klimaatadaptatie en/of mobiliteit met Nederlandse en internationale partners. Bijvoorbeeld in de programma’s Interreg of LIFE.
 • Je hebt daarbij een actieve en sturende rol vervuld op het vlak van project- en/of procesmanagement, EU-subsidieaanvragen en eventueel programmaontwikkeling. Het netwerk dat je daarbij hebt opgebouwd weet je vast te houden en uit te breiden.
 • Je hebt een brede maatschappelijke belangstelling en werkt graag aan ruimtelijke en maatschappelijke opgaven in Nederland en Europa.
 • Je weet goed overzicht te houden voor jezelf en anderen, je werkt gestructureerd en je kunt goed organiseren, ook als je aan meerdere projecten tegelijk werkt.
 • Het is een pré als je ervaring hebt of openstaat voor project- en procesmanagement werkzaamheden die niet EU-gerelateerd zijn, bijvoorbeeld op het gebied van energietransitie en mobiliteit. Jouw kwaliteiten op het gebied van organisatie, aansturing en structurering weet je ook in deze contexten toe te passen.

Wij bieden

Ons team bestaat uit circa 30 enthousiaste collega’s met verschillende specialistische achtergronden. Onze kracht is het steeds weer samenbrengen van deze expertises voor de beste aanpak voor het vraagstuk. Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en teambuilding helpt ons het beste uit onszelf te halen. We zijn een open én platte organisatie met een informele sfeer. Je krijgt dan ook alle ruimte om te groeien, zowel inhoudelijk als persoonlijk. Je kan jezelf zijn en er is veel ruimte voor eigen initiatief en frisse ideeën.

Wij bieden een afwisselende functie met incompany trainingen, een marktconform salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Voorbeelden zijn 30 vakantiedagen (op basis van 40 uur), een persoonlijk opleidingsbudget, een NS-Business Card en/of andere reiskostenvergoeding, laptop en telefoon en een goede pensioenregeling.

Er is natuurlijk ook ruimte voor ontspanning. We organiseren regelmatig borrels, sportieve events en de jaarlijkse Bureau BUITEN-dag. We zijn begin dit jaar verhuisd naar een nieuw, fijn kantoor aan de prachtige Wittevrouwensingel in Utrecht, vlakbij het Griftpark.

  

Ben je geïnteresseerd?

Wil jij deze uitdagende, veelzijdige baan waarbij je jezelf continu blijft ontwikkelen? We vinden het leuk als je langskomt voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Al overtuigd? Vul dan onderstaand sollicitatieformulier in. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Sanne van Kessel, hr@bureaubuiten.nl.

Sollicitatieformulier

 • Max. bestandsgrootte: 32 MB.
 • Max. bestandsgrootte: 32 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.