Vacature

Adviseur projectmanagement en EU

Adviseur projectmanagement en EU

Beschik jij over de kwaliteiten om projecten in goede banen leiden? Wil je aan projecten werken die bijdragen aan een duurzaam Nederland en Europa? Krijg je energie van werken aan (inter)nationale opgaven met partners in binnen- en buitenland? Solliciteer dan meteen!

Wat ga je doen

Je komt ons EU-team versterken als adviseur én je gaat samen met junior en senior adviseurs aan de slag met thema’s als EU, bereikbaarheid en energietransitie. Met een open en frisse blik pak je samen met je collega’s uitdagende projecten op voor verschillende opdrachtgevers (gemeenten, regio’s, provincies, ministeries en meer).

 • Je werkt aan projecten en procesmanagement. Dit houdt bijvoorbeeld in dat je afspraken tussen verschillende partners en stakeholders begeleidt en zorgt dat projecten onder controle blijven door te letten op planning, budget en eerder gemaakte afspraken.
 • Je organiseert, coördineert en zit bijeenkomsten en overleggen voor.
 • Projectmanagement combineer je met een flinke dosis inhoudelijke werkzaamheden. De inhoud is altijd anders, door de verschillende projecten waaraan je werkt. Voorbeelden van type activiteiten waar je aan gaat werken zijn: Nederlandse en buitenlandse partners bij elkaar brengen om gezamenlijk een EU-subsidieaanvraag te ontwikkelen op het gebied van energiearmoede, hittestress of duurzame mobiliteit.
 • Je begeleidt gemeenten bij het maken van afspraken voor de regionale energiestrategie.
 • Je adviseert provincies hoe zij tot succesvolle (EU) projecten komen en wat dit vraagt van hun organisatie.
 • Je gaat in gesprek met bewoners, ondernemers en overheden om hun wensen en belangen te horen en deze te betrekken bij uit te voeren plannen.
 • Je bent een belangrijke pion in ons projectteam, kunt junior collega’s begeleiden en weet met je vindingrijkheid, het aanbrengen van structuur en enthousiasme het beste uit het team te halen.

Lees hier meer over de projecten die we uitgevoerd hebben, waaraan jij in potentie ook een bijdrage kunt gaan leveren.

Je werkt vanuit ons mooie kantoor in het hart van Utrecht, aan de singel en naast het Griftpark. Ook is thuiswerken mogelijk. Daarnaast staan we graag met de voeten in de klei, we gaan als adviseurs vaak op pad. We spreken af met onze opdrachtgevers, organiseren sessies met belanghebbenden en bekijken de gebieden waarover we adviseren. Voor onze Europese projecten is dit ook regelmatig in het buitenland. In deze baan leer je Nederland en delen van Europa goed kennen!

We werken samen in projectteams (van ca. 2-4 personen per project).  Je kunt goed zelfstandig en in teams werken en levert een bijdrage in het aansturen van het team. Doordat je aan diverse opdrachten tegelijk werkt, leer je in korte tijd de thema’s goed kennen. Je hebt qua werkzaamheden een afwisselende werkweek. Ook krijg je volop de mogelijkheid om je te ontwikkelen, door trainingen te volgen en congressen te bezoeken.

Wij zoeken

Een enthousiaste adviseur met tenminste 3 jaar relevante werkervaring. Wij vragen:

 • Een afgeronde masteropleiding in Europese studies, sustainable development, geografie, planologie, (vrijetijds)economie of een andere relevante richting.
 • Relevante werkervaring, waarbij je eerder hebt gewerkt aan EU-projecten projecten op het gebied van energie, klimaatadaptatie, biodiversiteit, creatieve en culturele sector, erfgoed, klimaatadaptatie of mobiliteit. Je hebt daarbij een actieve rol vervuld op het vlak van project- en/of procesmanagement.
 • Je hebt een brede maatschappelijke belangstelling en werkt graag aan grote ruimtelijke en maatschappelijke opgaven in Nederland en Europa.
 • Je weet goed overzicht te houden voor jezelf en anderen, je werkt gestructureerd en je kunt goed organiseren.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels en je kunt helder en snel formuleren en overtuigend schrijven.
 • Je vindt het leuk om aan meerdere projecten tegelijk te werken, in nieuwe onderwerpen te duiken en bent bedreven in het snel schakelen tussen vraagstukken.
 • Je bent goed in het leggen en onderhouden van contacten, hebt al een eigen netwerk opgebouwd en weet dit vast te houden en uit te breiden.
 • Je wordt enthousiast van het werken in een dynamische omgeving, in Nederland en Europa.

Wij bieden

Ons team bestaat uit 25 enthousiaste collega’s met verschillende specialistische achtergronden. Onze kracht is het steeds weer samenbrengen van deze expertises voor de beste aanpak voor het vraagstuk. Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en teambuilding helpt ons het beste uit onszelf te halen. We zijn een open én platte organisatie met een informele sfeer. Je krijgt dan ook alle ruimte om te groeien, zowel inhoudelijk als persoonlijk. Je kan altijd jezelf zijn en er is veel ruimte voor eigen initiatief en frisse ideeën.

Wij bieden een afwisselende functie met doorgroeimogelijkheden, incompany trainingen, een marktconform salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, een persoonlijk opleidingsbudget, 30 vakantiedagen (op basis van 40 uur), een NS-Business Card en/of andere reiskostenvergoeding, laptop en telefoon en een goede pensioenregeling.

Er is natuurlijk ook ruimte voor ontspanning. We organiseren regelmatig borrels, sportieve events en de jaarlijkse Bureau BUITEN-dag. We zijn net verhuisd naar een nieuw, fijn kantoor aan de prachtige Wittevrouwensingel in Utrecht, vlakbij het Giftpark.

  

Ben je geïnteresseerd?

Wil jij deze uitdagende, veelzijdige baan waarbij je jezelf continu blijft ontwikkelen? We vinden het leuk als je langskomt voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Al overtuigd? Vul dan onderstaand sollicitatieformulier in. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Rutger van Raalten, 06-15533864.

Sollicitatieformulier

 • Max. bestandsgrootte: 32 MB.
 • Max. bestandsgrootte: 32 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.