Project

Europese subsidie goedgekeurd voor jongerenproject in Albanië

Europese subsidie goedgekeurd voor jongerenproject in Albanië

Twee Nederlandse en twee Albanese NGO’s gaan vanaf volgend jaar aan de slag met het Artivist Stafetë Project om Albanese jongeren de mogelijkheid te geven zich creatief te uiten rond thema’s als democratie, LGBTIQ+ rechten en politieke ontwikkelingen op lokaal, regionaal en nationaal niveau.

Europese subsidie toegekend

In de zomer en najaar van 2020 heeft Bureau BUITEN het team van Masterpeace, Stichting art.1, OMSA Albania en ACT for Society Center ondersteund bij het opstellen van de subsidieaanvraag binnen de Europese projectoproep ‘Support to Active Citizenship’. De aangevraagde subsidie is nu goedgekeurd!

Breed scala aan creatieve activiteiten

Gedurende 2,5 jaar zullen de verschillende activiteiten in heel Albanië plaatsvinden, telkens in een andere stad met nieuwe lokale civil  society en grassroots organisaties. Middels trainingen in de artivism-methode, storytelling en podcasts maken, mini-subsidies voor creatieve producties van jongeren en artiesten, filmfestivals en verschillende online- en offline evenementen worden jongeren geactiveerd en gemotiveerd om zich uit te spreken over actuele thema’s. Bijzondere nadruk ligt op het bereiken van jonge vrouwen en LGBTIQ+ jongeren.

Meer informatie

Voor meer informatie over het project, kijk op https://masterpeace.org/we-are-successful/ en https://stichtingart1.nl/. Meer weten over Europese subsidiekansen voor jouw project? Neem contact op met Emma Klever emma.klever@bureaubuiten.nl

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht