Project

Leefbaarheid verbeteren rondom Schiphol

Lokale projecten om de leefbaarheid te verbeteren

Leefbaarheid verbeteren rondom Schiphol

De gemeenten Amstelveen en Aalsmeer maken zich sterk om lokale belangen te dienen in het Schipholdossier en in het overleg over de toekomstige ontwikkeling van Schiphol.

Onze adviseur Maarten Kruger ondersteunde het Schipholteam van de gemeenten met diverse werkzaamheden. Zo werkte hij aan projecten die de leefbaarheid vergroten en organiseerde hij gesprekken met bewoners. Een uitdagende rol in een complex dossier.

Lokale projecten om de leefbaarheid te verbeteren

Samen met inwoners werkte Maarten aan lokale projecten ter verbetering van de leefbaarheid in Aalsmeer en Amstelveen, met ondersteuning van de Stichting Leefomgeving Schiphol. Maarten: “Namens beide gemeenten hielp ik bewoners om hun ideeën voor een leefbaarheidsproject uit te werken. Er zijn mooie ideeën voor parken, pleinen en buurthuizen. Het is belangrijk dat de gemeente goed luistert naar de wensen en zorgen van inwoners. Ik krijg er energie van wanneer inwoners dit merken en waarderen.”

De ontwikkeling van de luchthaven

Voor de wethouder Schipholzaken van Aalsmeer organiseerde Maarten samen met zijn collega’s regelmatig gesprekken met diverse groepen inwoners. Doel is om erachter te komen wat  belangrijk is als het gaat om de ontwikkeling van de luchthaven. Maarten: “De uitdaging is om als gemeente zo goed mogelijk het lokale belang over het voetlicht te brengen, in een complex speelveld met veel partijen en belangen. Er zijn veel invalshoeken en het is een uitdaging om het complete veld te begrijpen.”

Daarnaast werkte Maarten aan uiteenlopende zaken als geluidmetingen van vliegverkeer, vragen van inwoners over de luchthaven en andere Schiphol-gerelateerde vraagstukken. Maarten: “Ik vind het heel leerzaam om in zo’n groot en complex speelveld te opereren. Er spelen veel belangen op verschillende niveaus.”

Meer informatie over dit project of detachering?

Vul het contactformulier in of bel ons op 030-2318945.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht