Project

Nieuwe regionale economische visie voor Zaanstreek-Waterland

Nieuwe regionale economische visie voor Zaanstreek-Waterland

Zaanstreek-Waterland, een deelregio van de Metropoolregio Amsterdam (MRA), wil het onderscheidende profiel als “de makers van de MRA” uitbouwen en versterken. Dit is één van de belangrijkste doelen van de economische visie- en agenda die Bureau BUITEN samen met de acht gemeenten heeft opgesteld.

Vijf thema’s en negen concrete acties voor regionale samenwerking
Samen met gemeenten zijn er vijf thema’s geformuleerd, waarbij regionale samenwerking van meerwaarde is op het beleid en de activiteiten van de individuele gemeenten. Op basis van deze thema’s zijn er negen concrete acties geformuleerd die een plek hebben gekregen in de economische agenda.

De thema’s waar Zaanstreek-Waterland met deze economische visie en agenda op inzet zijn:

  1. Versterken toerisme Zaanstreek-Waterland
  2. Ruimte voor bedrijvigheid
  3. Scholing en arbeidsmarkt
  4. Verduurzaming en energietransitie
  5. Innovatiebevordering

Naast de samenwerking met de gemeenten op ambtelijk en bestuurlijk niveau zijn er ook ondernemingsverenigingen bij het proces betrokken. Zaanstreek-Waterland maakt met deze economische visie en agenda een frisse start. Het geeft richting aan de samenwerking van de gemeenten onderling, het bedrijfsleven, het onderwijs en binnen de MRA. Ook zorgen de visie en de agenda een goede basis om het profiel als “de makers van de MRA” uit te bouwen en te versterken, het sterke landschap te benutten en op een kwalitatieve manier toerisme en recreatie uit te bouwen.

Meer weten over dit project?
Neem dan contact op met Joost Hagens, e-mailadres joost.hagens@bureaubuiten.nl

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht