Project

Online EU-workshop voor Brussel Leefmilieu

Online EU-workshop op maat voor Brussel Leefmilieu

Bureau BUITEN ontwikkelde een EU-workshop op maat om de organisatie van Brussels Leefmilieu voor te bereiden op de komende EU-subsidiekansen. Deze EU-workshops vonden online plaats bij de Brusselse overheidsdienst voor milieu en energie.

Inzicht in subsidiekansen

De op maat ontwikkelde EU-workshop voor medewerkers van alle beleidsafdelingen behandelde onder andere:

  • De nieuwe EU-programma’s vanaf 2021, met nadruk op de meest relevante programma’s voor Brussels Leefmilieu, de thematische prioriteiten en projectcriteria.
  • De stappen van het ontwikkelen van een projectidee tot de daadwerkelijke uitvoering.
  • Tips en tricks rond het opstellen en uitvoeren van EU-projecten van medewerkers uit de eigen organisatie.
  • Persoonlijk advies op de projectideeën van de deelnemers ter voorbereiding op projectoproepen in de nieuwe EU-programma én de laatste projectoproepen onder de huidige EU-programma’s.

Informatie over nieuwe EU-programma’s kan best veel zijn om snel op te pikken en te verwerken, vooral als je nog niet eerder met EU-programma’s hebt gewerkt. Daarom is de workshop in verschillende delen opgeknipt, is er veel interactie ingebouwd en is de informatie behapbaar gehouden. Zo was de workshop voor zowel beginners als gevorderden goed te volgen.

Stap verder

De meerdaagse én meertalige online workshop werd goed ontvangen en heeft verschillende projectideeën een stap verder gebracht. Zodra de definitieve EU-programma’s en eerste projectoproepen worden gepubliceerd kunnen de deelnemers meteen aan de slag om hun projectidee te toetsen, uit te werken en in te dienen. Een aantal reacties van de deelnemers:

“A brand new world! Very interesting. A lot to take in but very useful”

“Efficient, constructive and varied”

“High level of expertise and cheerful presentation!”

Meer informatie

Heeft u ook interesse in een op maat ontwikkelde workshop voor uw organisatie? Neem contact op met Emma Klever emma.klever@bureaubuiten.nl voor de mogelijkheden.