Project

Toekomstbestendig Bedrijvenpark Borculo

Toekomstbestendig Bedrijvenpark Borculo

De verenigde ondernemers op Bedrijvenpark Borculo hebben de handen ineengeslagen om het terrein toekomstbestendiger te maken en om een kwaliteitsslag te maken. Bureau BUITEN heeft samen met Parkmanagement Borculo en de ondernemers hiervoor een ‘Visieplan’ opgesteld.

Samen met ondernemers aan tafel

In het proces werkten we nauw samen met het parkmanagement en het bestuur van het bedrijvenpark. In twee ondernemersbijeenkomsten, waarbij ook de gemeente en andere belanghebbenden aansloten, haalden we belangrijkste thema’s en aandachtspunten op en de ambities en acties die daarbij horen. Dat werkten we uit in een DNA-kaart en een Visiekaart voor het Bedrijvenpark.

Vervolgstappen voor Bedrijvenpark Borculo

In het visieplan komen acties en ambities naar voren op verschillende thema’s, zowel voor de korte als voor de lange termijn. Denk aan het aanleggen van een groene wandelroute langs de Berkel en plaatsen van bijenhotels en nestkasten. Ook het opstellen van een overkoepelend verkeersplan voor het terrein en de omgeving en het realiseren van laadpunten voor elektrische auto’s zijn aanbevelingen. We kozen bewust voor een combinatie tussen laaghangend fruit en een aantal lange termijn acties. Het idee daarbij is dat met korte termijn acties momentum wordt gecreëerd voor de uitvoering van het visieplan. De betrokkenheid van de gemeente is hierbij van cruciaal belang.

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoe wij werken aan bedrijventerreinen en hoe we deze toekomstbestendig maken? Lees het kennisdossier toekomstbestendige bedrijventerreinen. Heeft u behoefte aan een maatwerkadvies om de koers van een bedrijventerrein te bepalen? Neem dan gerust contact op met Jaap Meijs, e-mailadres jaap.meijs@bureaubuiten.nl.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bureau BUITEN
Wittevrouwensingel 100
3514 AM Utrecht, Utrecht